Mitrovic heeft het veel moeilijker: "Bij Anderlecht moest ik niet verdedigen"

Mitrovic heeft het veel moeilijker: "Bij Anderlecht moest ik niet verdedigen"
Foto: © photonews

Aleksandar Mitrovic speelt nu een dikke zes maanden voor Newcastle en het verschil tussen België en Engeland is al pijnlijk duidelijk geworden voor hem. Met vier goals uit 18 matchen doet de Serviër veel minder goed dan bij Anderlecht. "Maar toch speel ik beter dan bij Anderlecht."

De 21-jarige aanvaller weet dat hij meer moet scoren, maar is ook tevreden over zijn evolutie. "Ik had niet gedacht dat het zo moeilijk zou zijn om me aan te passen", zei Mitrovic aan de BBC. "Ik heb het dan over het voetbal en de snelheid van het voetbal. Maar aan de andere kant speel ik misschien wel beter dan ooit tevoren."

Het verschil met België is enorm. "Daar speelde ik niet alle matchen goed, maar ik scoorde wel. Hier speel ik goed, maar de goals volgen niet zo snel. Ik speel beter dan bij Anderlecht. Bij paars-wit waren we altijd aan het aanvallen, we hadden altijd de bal, dus ik moest niet te veel verdedigen."

Bij Anderlecht speelde ik soms slecht, maar scoorde wel

"Ik moest gewoon op de juiste plaats staan. Hier moet ik verdedigend ook mijn steentje bijdragen. Je moet eerst de bal afpakken om te kunnen aanvallen. Het is veel moeilijker. Maar als ik nu een kans krijg, moet ik meer geconcentreerd zijn en de goals zullen wel volgen", aldus Mitrovic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties