Analyse Loodzware erfenis voor Djuricic: het nummer van Jovanovic en Boussoufa, maar ook van ... Pujol, Pollet en Marin

Loodzware erfenis voor Djuricic: het nummer van Jovanovic en Boussoufa, maar ook van ... Pujol, Pollet en Marin
Foto: © photonews

Filip Djuricic krijgt bij Anderlecht het nummer 11. Laat dat nu net ook het rugnummer van ... Marko Marin geweest zijn. Een loodzware opdracht om die winger te doen vergeten rust dus op de schouders van de Serviër. Al liep het ooit al goed met een nummer 11 bij paars-wit. Een terugblik.

We gaan terug tot aan de eeuwwisseling. In 1998 kreeg ene Alin Stoica het nummer 11 van Dan Petersen. Met dat heilige nummer brak hij uiteindelijk ook door bij paars-wit. Hij speelde een aantal goede seizoenen, werd Jonge Profvoetballer van het Jaar en raakte vervolgens in 2002 in onmin met het bestuur. 

Daarna werd Martin Kolar het nieuwe nummer 11. De Tsjech was een kwieke linkerflank, maar kon zich in vier seizoenen nooit echt helemaal doorzetten. Een echte goalgetter was hij allerminst: voor paars-wit scoorde hij niet in 42 wedstrijden.

In het seizoen 2005-2006 was het vervolgens aan Gregory Pujol om het waar te maken, ook hij faalde: 13 matchen, meer mocht hij niet spelen. Naast een hattrick tegen Westerlo maakte hij weinig indruk. Opmerkelijk: net als Djuricic en Marin was ook hij een ... huurling.

Wonder Years

Over naar de wonder years met nummer 11 dan: eerst Mbark Boussoufa, daarna Milan Jovanovic. Boussoufa was vijf jaar lang de regulator op het middenveld van paars-wit, strooide met assists, werd twee keer Profvoetballer van het Jaar en won ook de Gouden Schoen.

Jovanovic van zijn kant was dan weer twee seizoenen belangrijk voor paars-wit. Ook hij kreeg echter in 2013 geen nieuw contract, al werd hem dat wel beloofd. Meteen het einde van een carrière voor de Serviër.

Zware erfenis

De laatste twee mannen in het shirtnummer 11 tot slot waren David Pollet en Marko Marin. Pollet speelde de pannen van het dak bij Charleroi, maar kreeg bij paars-wit niet meer dan 267 speelminuten. Daarin scoorde hij nog twee keer, maar van een geslaagde transfer kunnen we allerminst spreken.

Het verhaal Marin zit natuurlijk nog in ieders geheugen gegrift. 379 competitieminuten, geen doelpunt en vooral een erg dure huurperiode voor weinig waarde. We hopen voor RSC Anderlecht dat Djuricic zich kan spiegelen aan Boussoufa en niet de derde huurling (na Pujol en Marin) wordt die tenonder gaat in het Astridpark.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties