Analyse Anderlecht 2.0 beter dan de 'oude versie'? Djuricic is nu al de nieuwe chouchou

Anderlecht 2.0 beter dan de 'oude versie'? Djuricic is nu al de nieuwe chouchou
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht 2.0 begint vrijdag tegen KV Mechelen aan een hopelijk nieuwe opstart. Maar is de nieuwe versie beter dan de oude, of zitten er ook nog een aantal 'bugs' in? We bekeken het even nader.

Is Anderlecht nu voldoende versterkt om de negatieve spiraal om te buigen? Het optimisme in Neerpede was gisteren groot met de komst van Stéphane Badji en Alexander Büttner, maar bij de buitenwereld is het allemaal net iets minder enthousiast. Waarom? Van de vier nieuwste aanwinsten is er maar één die niet op de bank verzeild was geraakt: Rafael Galhardo.

Badji kan anderen beter maken

Cheikhou Kouyate

En het zinnetje van Alain Giresse over Badji dat hij "technisch iets minder sterk is dan Kouyate" wekte ook al weinig vertrouwen op. Maar als we iets dieper graven, kunnen we wel zien dat de Senegalees een directe versterking kan worden. "Een jongen die altijd in dienst van de ploeg speelt", zegt zijn ploegmaat Cheikhou Kouyate ons. "Hij kan anderen beter maken."

Een type dat Anderlecht op zijn middenveld nodig had. Iemand die in dienst van ondermeer Tielemans kan spelen. En iemand die in geval van nood ook op de rechtsachter kan spelen. "Ik doe dat niet graag, maar als de coach me daar nodig heeft, wil ik me zeker opofferen", aldus Badji zelf, die eerder al een half seizoen op die positie 'moest' spelen.

Djuricic is al na twintig minuten een chouchou

Filip Djuricic heeft het zichzelf makkelijk gemaakt door in zijn eerste wedstrijd al een schitterende beweging uit zijn sloffen te toveren. Na twintig minuten was hij al één van de nieuwe 'chouchou's' in Anderlecht. Ook hij moet straks een meerwaarde blijken, want aan zijn techniek zal het alvast niet liggen. En fysiek blijkt hij volgens de tests meer dan in orde.

Alexander Büttner, kijk, daar hebben we ook weinig twijfels over. Een beetje Nederlandse 'grote mond' en branie zal niet misstaan in het veel te brave Anderlecht. Hij kan goeie voorzetten trappen en is verdedigend secuur. Zijn gebrek aan matchritme zou snel opgelost moeten zijn.

Toch wat twijfels bij Galhardo

De enige waar wij twijfels bij hebben, is Rafael Galhardo. De Braziliaan was wel 'de beste rechtsachter van Brazilië', maar in zijn eerste wedstrijd liet hij daar niet al te veel glimpen van opvangen. Daarnaast is het altijd afwachten met een Zuid-Amerikaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties