Het echte verhaal rond de mislukte transfer van Matias Suarez: "Hij vroeg het zelf"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 25 reacties
Het echte verhaal rond de mislukte transfer van Matias Suarez: "Hij vroeg het zelf"
Foto: © photonews

'El Artista' zit nog steeds bij Anderlecht. De laatste dagen zijn er veel zaken over hem verschenen, maar Herman Van Holsbeeck deed gisteren het echte verhaal over zijn transfer. En dat is vrij verrassend.

Suarez maakte na de wedstrijd tegen Gent immers een klik. "Hij is gefrustreerd dat hij zijn oude niveau niet kan halen, maar toen de coach - die hem maandenlang vertrouwen heeft gegeven - hem op de bank zette, nam hij zelf de beslissing dat hij wou vertrekken. Hij wou absoluut spelen", aldus Van Holsbeeck.

"We hebben gezegd dat we hem wilden helpen, ook omdat we zagen dat hij het moeilijk had om zijn niveau weer op te pikken. En we vonden met Nantes een club die hem wou. De laatste dagen las ik veel onzin over dat wij hem weg wilden. Maar Matti had dat zelf gevraagd."

Magali heeft - samen met Matti - beslist om niet te vertrekken

"Toen alles in kannen en kruiken was, heeft hij gezegd dat hij toch nog eens met zijn vrouw wou overleggen, wat zijn goed recht is. En Magali heeft samen met haar man beslist om in de winter niet te vertrekken. Om familiale redenen dus, wat ik kan begrijpen, want ze is een aantal weken geleden bevallen."

Voor Suarez breken er wel nog enkele moeilijke maanden aan. "Zijn statuut is veranderd. Hij was een vedette in de kleedkamer, maar nu wil het maar niet lukken. Dat is moeilijk voor hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties