Daarom raakte de deal met Boussoufa pas om 23.53 uur rond

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Daarom raakte de deal met Boussoufa pas om 23.53 uur rond
Foto: © photonews

De komst van Mbark Boussoufa verraste niet alleen Hein Vanhaezebrouck. Ook de timing was bijzonder. De deal raakte pas om 23.53 uur in orde.

Toch had de onzekerheid niet zolang hoeven aan te slepen. "De deal had zeker twintig minuten eerder kunnen rond zijn", beaamt juridisch adviseur Sebastien Ronse in HLN. "Alleen bleef er onenigheid bestaan tussen Boussoufa en de Russen over één bepaald document."

"Wij stonden machteloos en ik was nerveus. Boussoufa was daarentegen de hele tijd rustig. Het zal wel geholpen hebben dat de overgang van Anderlecht naar Anhzi destijds ook op het nippertje tot stand kwam."

"Pas om 9 uur hoorde ik voor het eerst dat Boussoufa een optie was

Sebastien Ronse

De bal ging aan het rollen toen Ronse om 9 uur 's morgens telefoon kreeg van manager Michel Louwagie om een bod uit te brengen bij Lokomotiv Moskou. "Pas toen hoorde ik voor het eerst dat Boussoufa een optie was."

"Na de middag kregen we het bericht dat de speler naar België zou komen. Boussoufa zou om 19u30 landen. Er was dus voldoende marge." Toen de vlucht uit Moskou vertraging opliep, steeg de spanning in en om de Ghelamco Arena alsnog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties