Fans Essevee kwamen met opvallend statement, ploeg reageerde op én naast het veld

Fans Essevee kwamen met opvallend statement, ploeg reageerde op én naast het veld
Foto: AVL

Opmerkelijk statement van de supporters voor de wedstrijd van Zulte Waregem op bezoek bij Westerlo. “Time to wake up”, stond er in duidelijke bewoordingen op een spandoek in het Kuipje. En Essevee werd – zeker na de rust – wakker.

“Ik versta de visie van de supporters”, was Steve De Ridder heel eerlijk in zijn analyse. “Ze maken verre verplaatsingen, ze zagen ons ook spelen in Genk en thuis tegen OH Leuven. Ik begrijp dat ze teleurgesteld waren.”

Of zoiets dan extra motiveert? “We zeggen het al een paar weken tegen elkaar om voor de groep en voor de fans te vechten. Iedereen gaat met zo’n spandoek op zijn eigen manier om, dat is deel van een wedstrijd. Maar het doet deugd als je ze dan wel de drie punten kan schenken.”

Ik versta de visie van de supporters -

Steve De Ridder

Vooraf had De Ridder aangekondigd dat de drie punten het belangrijkste waren en dat het spel minder van tel was: “Maar we hebben wel goed gespeeld. De eerste helft was niet zo slecht, na de rust kwamen we nog scherper uit de kleedkamers.”

“We hebben karakter getoond en toch ook aardig voetbal op de mat gebracht. Er waren verschillende spelers echt sterk vandaag: Essikal heerste op het middenveld, Dalsgaard was goed, Kenny (Steppe) heeft zich meteen getoond in doel, … Het collectief stond er, we mogen tevreden zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties