Hasi héél blij met verhoogde concurrentie: "Het was precies weer de eerste trainingsweek van het seizoen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 40 reacties
Hasi héél blij met verhoogde concurrentie: "Het was precies weer de eerste trainingsweek van het seizoen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met vier nieuwe spelers is de concurrentiestrijd bij Anderlecht ineens een pak groter geworden. Jongens die quasi zeker van hun plaats waren, moeten nu op de toppen van hun tenen gaan spelen en trainen. Een gegeven waar Besnik Hasi enkel blij mee kan zijn.

Hasi had immers niet veel wisselmogelijkheden zonder kwaliteit te verliezen. Met de komst van Djuricic, Badji, Büttner en Galhardo is er nu niemand meer zeker van zijn plaats. En dat voelde Hasi deze week al. "Ik had de indruk dat het de eerste training van het seizoen was deze week", knikte hij.

Niemand is nog zeker van zijn plaats

"Iedereen wou zich bewijzen. Zoveel te beter! Ik ben tevreden met wat mijn bestuur gehaald heeft. Het waren allemaal spelers die we echt wilden. Enkel Carlos Mané hadden we nog graag gehad, maar daar besliste de trainer van Sporting anders over. Wij hadden een akkoord met hem. Maar goed, op die positie is er ook niemand vertrokken."

Met de bredere spelerskern wil Hasi nu zijn ploeg progressie zien maken. "We hebben meer kwaliteit in de breedte. Als je zag dat de honger ontbrak in bepaalde wedstrijden zal dat nu niet meer kunnen. Niemand is nog zeker van zijn plaats. De besten zullen spelen", aldus de getergde trainer.

Als we wachten tot iedereen matchritme heeft, is de competitie gedaan

Besnik Hasi

Want er zal ook niet gewacht worden tot die nieuwe jongens topfit zijn. "Als we wachten tot iedereen matchritme heeft, is de competitie gedaan. Büttner, Djuricic en Badji zijn fysiek in orde, net als Galhardo. Het zal enkel beter gaan naarmate de matchen elkaar opvolgen."

En ook zonder nieuwkomers is het vooraan drummen geblazen. Ezekiel zit nog steeds bij de club, maar ook Idrissa Sylla werpt zich steeds meer op als potentiële basisspeler. "Dat is een luxeprobleem, inderdaad", bevestigt Hasi. "Sylla toonde ook zo'n goeie mentaliteit altijd. En Okaka is heel belangrijk geweest de voorbije maanden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties