KBVB dringt aan, UEFA plooit: meer tickets voor Belgische fans

KBVB dringt aan, UEFA plooit: meer tickets voor Belgische fans
Foto: © photonews

De UEFA begon vrijdag met de toewijzing van de tickets voor de Belgische supportersvakken voor de wedstrijden van de Rode Duivels. Maar die verliep niet zoals aanvankelijk vooropgesteld. De KBVB drong aan bij de Europese voetbalbond en krijgt nu extra tickets beschikbaar. Mooie geste!

De KBVB heeft de voorbije dagen met UEFA onderhandeld omtrent de toewijzing van de tickets voor UEFA Euro 2016. Mensen die tickets hebben, moeten niet vrezen: "De toewijzing die vrijdag door UEFA is gebeurd is onomkeerbaar. Supporters die vrijdag tickets bevestigd hebben gekregen, zullen deze tickets niet meer geannuleerd zien", aldus 1895 in een persbericht.

Om een oplossing te vinden voor zij die geen (of te weinig) tickets bevestigd hebben gekregen, geen bankkaart failure hadden en volgens hun ranking normaal gezien wel tickets hadden moeten hebben, was het verkrijgen van extra tickets de enige oplossing. "UEFA bevestigde dat het al zeker extra tickets zal vrijmaken voor onze drie groepswedstrijden", aldus nog de supportersfederatie.

Mooie oplossing

De KBVB sloot met de Europese voetbalbond UEFA een overeenkomst waarbij de verdeling zou gebeuren op basis van de 1895-ranking (gespaarde punten tijdens de vorige campagnes). Die regel bleek niet te zijn toegepast.

Fans met heel wat punten achter hun naam konden immers geen tickets bemachtigen. De KBVB meldde dit onmiddellijk aan de UEFA en ging overleg aan, een oplossing werd gezocht. En die is nu dus ook gevonden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties