Ex-sportief directeur weer aan de slag bij KV Mechelen na vertrek van Renard

Yorick Vande Plas
Yorick Vande Plas
| 8 reacties
Ex-sportief directeur weer aan de slag bij KV Mechelen na vertrek van Renard
Foto: © Photonews

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Gisteren raakte bekend dat Olivier Renard per direct overstapt naar Standard. Fi Vanhoof, de voorganger van Renard, neemt voorlopig de taken terug over tot Mechelen een geschikte opvolger heeft gevonden.

Van 2003 tot 2015 was Fi Vanhoof de sportief directeur van de Mechelaars. Vorige zomer gaf de 74-jarige Vanhoof de rol door aan Olivier Renard, die KV nu dus alweer verlaat. "Logisch toch dat ik in mijn oude rol kruip? Er is niemand anders.", zegt Vanhoof in Het Nieuwsblad.

Hoelang hij overneemt, is niet bekend. "Of ik tot het einde van het seizoen sportief directeur blijf, weet ik niet. Maar we gaan niet overhaast iemand nieuw aanstellen, we gaan eerst een weekje de kandidaturen overlopen. We moeten deze zomer ook geen tien spelers meer halen hé. Het belangrijkste is dat we de rust bewaren."

We moeten deze zomer geen tien spelers meer halen hé - Fi Vanhoof

De kandidaturen van mogelijke opvolgers kwamen sinds dinsdag binnen bij Malinwa, een dertigtal in totaal. Enkele grote namen zouden zich kandidaat stellen met daarbij onder andere oude bekende Rudy Geens, ex-speler en voormalig jeugdverantwoordelijke, die vorige maand stopte bij Lokeren als algemeen directeur.

Wat nu met Gillet?

Jean-François Gillet trok naar Mechelen omdat hij goed bevriend is met Renard. Hij zou zijn maatje straks kunnen volgen naar de Rouches. Maar voorzitter Timmermans heeft er vertrouwen in dat de doelman ook volgend seizoen blijft. "Ik heb een gesprek gehad met Gillet. Hij zei me: geen probleem voorzitter, ik wil graag blijven. De aankoopoptie willen we straks graag lichten", aldus de voorzitter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties