virVirton
antAntwerp
0-1
77' Joeri Dequevy (pen)
1-2
Datum: 20/02/2016 18:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stade Yvan Georges
Antwerp weet weer wat winnen is en zet nieuwe stap richting titel

Antwerp gaat met 1-2 winnen bij Virton en staat stapje dichter bij titel in tweede klasse

Antwerp kan toch nog winnen, al kostte het bloed, zweet en tranen in het verre Virton. Op een zwaar en moeilijk bespeelbaar veld kon het pas in het slotkwartier afstand nemen van de Luxemburgers. Alles gebeurde in het slotkwartier, eindstand 1-2.

Antwerp wist wat het moest doen na een 0 op 6 tegen Tubeke en Seraing: enkel een overwinning kon de rust terug doen weerkeren op den Bosuil. De verre trip naar de provincie Luxemburg was dan geen makkelijke reis, maar de boodschap was duidelijk.

De meegereisde Antwerpfans zagen hun team in het eerste uur eigenlijk weinig klaarmaken. Het veld was moeilijk bespeelbaar, maar dat kon eigenlijk geen excuus zijn voor The Great Old. Toch was het lang wachten op veel opwinding.

Suspens in het slotkwartier

En toen barstte de match helemaal los in het slotkwartier. Eerst was er een afgekeurd doelpunt van Dequevy wegens buitenspel, wat later was er een elleboogstoot van Romey. Rood voor de speler van Virton, strafschop voor Antwerp. Dequevy aarzelde niet en maakte er 0-1 van.

Even later pakte hij met een geweldige corner uit: Cornet kopte daarop heerlijk overhoeks binnen, match gespeeld in vijf minuten. Toch was het nog niet gedaan: ook de thuisploeg kreeg nog een elfmeter in de absolute slotfase, na een fout van Schmisser. Ngadrira maakte de aansluitingstreffer.

Antwerp kwam daarna echter niet meer in de problemen en heeft nu voorlopig opnieuw vijf punten voorsprong op eerste achtervolger Tubeke. Nog acht wedstrijden zijn er voor stamnummer 1.