Problemen bij AA Gent met grasmat van 200.000 (!) euro

Jacob Delabastita
Jacob Delabastita
| 15 reacties
Problemen bij AA Gent met grasmat van 200.000 (!) euro
Foto: © photonews

De terreinverantwoordelijke uit de Ghelamco Arena zit met de handen in het haar. Of in het gras liever. Een kleine drie weken geleden verving AA Gent zijn grasmat, maar nu duiken er al nieuwe problemen op.

Na de thuismatch tegen Waasland-Beveren werd de vorige grasmat onmiddellijk verwijderd. Met het vooruitzicht op play-off 1 en de Champions League werd gekozen voor gras 'van superieure kwaliteit'. Zo klonk het bij het Britse County Turf. De realiteit is echter een beetje anders...

Voor deze kostprijs hadden we meer verwacht -

Directeur organisatie Dirk Piens

Na amper twee thuiswedstrijden is de staat van het veld bezwaarlijk superieur te noemen. Dat zegt ook directeur organisatie Dirk Piens in HLN. "Voor deze kostprijs, zo'n 200.000 euro, hadden we meer verwacht. Op verschillende plaatsen zijn er putten te zien, dat is niet gezond. We hebben foto's naar de producent gestuurd en wachten nu op een oplossing."

Wachten op beterschap

Voor de play-offs speelt AA Gent thuis nog tegen Lokeren en OHL. "Daarna begint het groeiseizoen en herstelt de mat zich hopelijk", klinkt het hoopvol bij Piens. "We hebben er alles aan gedaan om het veld optimaal te behandelen. We twijfelen niet aan een positieve afloop. We hebben een goede verstandhouding met County Turf, dus dat komt allemaal wel in orde."

Vierde grasmat al

Sinds de eerste match in de Ghelamco Arena (augustus 2013), hebben ze in de Arteveldestad al vier keer hun grasmat moeten heraanleggen. Ook de vorige, die werd aangelegd voor de Europese match tegen Lyon, ging maar enkele maanden mee. En dat ondanks verschillende maatregelen om het gras te beschermen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties