Voormalige Club Brugge-topspits lyrisch over Lukaku en geeft hem ook raad: "Ik zie een beetje George Weah en een beetje Drogba"

Voormalige Club Brugge-topspits lyrisch over Lukaku en geeft hem ook raad: "Ik zie een beetje George Weah en een beetje Drogba"
Foto: © Photonews

Iedereen kent Daniel Amokachi nog? Voor hij furore maakte bij Everton speelde hij in België voor Club Brugge. En daar wordt hij nog altijd gerekend tot één van de beste spitsen die de club ooit in zijn rangen had. Hij bekeek Romelu Lukaku met interesse en ziet héél veel potentieel.

Amokachi was een stormram bij Brugge. Lukaku vergelijkt hij met twee van de beste spitsen aller tijden. "Als ik naar Lukaku kijk, denk ik aan George Weah. Daarna zie ik een beetje Drogba in hem. Maar hij nog meer meedogenloos worden voor doel. Als hij dat erin krijgt, heeft hij alles dat een aanvaller moet hebben."

George Weah, ex-aanvaller van AC Milan en ooit 'Wereldvoetballer van het Jaar'. En Didier Drogba, idool van Lukaku en meer prijzen gewonnen dan welke Afrikaan ooit. "Hij heeft het potentieel om één van de beste aanvallers ter wereld te worden. Als hij met betere spelers omringd wordt, gaat hij nog beter worden", aldus Amokachi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties