Ondanks 'de dip' doet Gent nu al beter dan vorig jaar: "Maar we mogen nog niet tevreden zijn"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Ondanks 'de dip' doet Gent nu al beter dan vorig jaar: "Maar we mogen nog niet tevreden zijn"
Foto: © Photonews

Akkoord, AA Gent heeft het voorbije anderhalf jaar al beter voetbal op de mat gelegd en de resultaten zijn ook al beter geweest dan de voorbije maand. Maar… De regerende landskampioen telt nu wel al één punt meer dan vorig jaar na de reguliere competitie.

Vorig jaar klokten de Buffalo’s af op een totaal van 57 punten na dertig speeldagen. Een knappe prestatie van een ploeg die toen als dé revelatie werd gezien. Met 16 winstpartijen, 9 draws en 5 nederlagen kon de ploeg van Hein Vanhaezebrouck na de reguliere competitie al terugblikken op een geslaagd seizoen.

De code gekraakt? Niet overdrijven, hé

Omdat Gent zich uiteindelijk tot kampioen kroonde na de play-offs waren de verwachtingen voor dit jaar natuurlijk een pak hoger. Na vier nederlagen in amper vijf wedstrijden tijd was er veel te doen omtrent het dipje van de Buffalo’s. Aad de Mos opperde zelfs al dat de code van Vanhaezebrouck gekraakt was.

Maar ondanks het feit dat het de laatste tijd ietsje minder loopt bij Gent, telt de ploeg van Vanhaezebrouck twee speeldagen voor het einde van de reguliere competitie al één punt meer dan vorig jaar na 30 speeldagen. Iets wat ook Vanhaezebrouck fijntjes opmerkte.

"Nog niet tevreden met 58 punten"

Hein Vanhaezebrouck

“We hebben nu al meer punten dan vorig jaar, hé. Maar… Nu zijn we daar niet tevreden mee. Of mogen we daar niet tevreden mee zijn”, aldus de coach van Gent. “Wij willen in die laatste wedstrijden nog punten sprokkelen. Dat is normaal.”

“Het is niet omdat we het momentum even kwijt waren, dat we moe waren en mentaal niet meer bij de les waren, hé. Akkoord, het gevoel was even weg, maar de spelers hebben kunnen herbronnen en zich kunnen bezinnen. En het heeft hen goed gedaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties