De statistieken van Dennis Praet: dat mag ook iets meer zijn

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 10 reacties
De statistieken van Dennis Praet: dat mag ook iets meer zijn

Dennis Praet is al een seizoen of twee met zijn statistieken bezig, maar veel progressie komt daar niet in. De aanvaller heeft ook dit seizoen geen stap vooruit gezet, al speelt hij natuurlijk wel niet op zijn beste positie.

Praet liet tot nu toe 26 van de 29 competitiewedstrijden, in de Europa League kwam hij zeven keer aan bod. Goed voor alles samen 2.823 minuten voetbal. Daarin gaf hij zeven assists en scoorde hij 4 keer in 33 matchen. Eén assist gaf hij in de Europa League, zes assists en vier goals in de Jupiler Pro League. Goed voor een gemiddelde van één beslissende actie om de 257 minuten.

Dat zegt natuurlijk niet alles, want Praet heeft ook nog zijn werklust die hij in de strijd kan gooien, maar toch mag er van een bepalende speler van Anderlecht iets meer verwacht worden. Al wordt hij ook niet altijd even goed omringd.

Voorbeeld: Jovanovic

Om even de vergelijking te maken: in zijn laatste seizoen voor Anderlecht scoorde Milan Jovanovic op een gelijkaardige positie zeven goals en gaf hij dertien assists in 26 wedstrijden tijdens de reguliere competitie. Dat is beslissend zijn om de 102 minuten. Dat zijn cijfers die ook Praet moet ambiëren. Een kleine kanttekening: Jovanovic had wel Mbokani voor zich lopen.

Of hij nu centraal, rechts of links staat, moet Praet meer die beslissende actie in huis hebben. Dat mag je ook verwachten van een voormalige Gouden Schoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties