Standard moet zich nog niet rijk rekenen, KV Mechelen wacht met vers geslepen messen

Standard moet zich nog niet rijk rekenen, KV Mechelen wacht met vers geslepen messen
Foto: © photonews

Standard mag zich zondagavond aan een warm onthaal verwachten 'Achter de Kazerne'. Geen man die straks uitspraken zal doen in de media, maar als KV Mechelen dit seizoen maar één match meer mocht winnen en ze de keuze hadden welke match, zou niemand twijfelen over het antwoord.

De messen worden al veertien dagen geslepen in Mechelen. Standard heeft voorlopig één punt meer dan Zulte Waregem, maar Francky Dury en de zijnen moeten nog niet wanhopen. De West-Vlamingen winnen best hun wedstrijd en dan rekenen op de hulp van Malinwa. Geloof ons vrij, dat zou wel eens een garantie op succes kunnen zijn.

KV Mechelen bereidde zich deze week minutieus voor op de match tegen de Luikenaars. Aleksandar Jankovic heeft ook geen hulpmiddeltjes nodig om zijn spelers te motiveren. De overgang van Olivier Renard kwam immers zwaar aan in de bestuurskamer, maar zijn uitspraken achteraf - waarbij de spelers hun wenkbrauwen optrokken - zijn ook in de vestiaire niet goed ontvangen.

Standard zal top moeten zijn

De messen zijn geslepen bij de 'Kakkers' en van een vriendschappelijke sfeer zal er niet al te veel sprake zijn. Standard moet niet rekenen op cadeaus. "Ja, die match willen we absoluut winnen", knikt één van de spelers. "Waarom? Dat moet ik je toch niet uitleggen?"

KV Mechelen heeft zijn hoop op zijn seizoen goed te maken gezet op play-off 2, zoals elk jaar. Maar de match waar sportief niks meer van afhangt, is in Mechelen misschien wel belangrijker dan al wat er straks nog volgt. Geloof ons vrij: Standard zal top moeten zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties