Antwerp kan niet lachen met insinuaties rond De Decker: "Dit is een aanval op de integriteit van club, trainer én speler"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 75 reacties
Antwerp kan niet lachen met insinuaties rond De Decker: "Dit is een aanval op de integriteit van club, trainer én speler"
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Wim De Decker stond afgelopen weekend niet op het wedstrijdblad voor de partij tussen Antwerp FC en Lommel United. De middenvelder zou uit financiële overwegingen aan de kant gelaten zijn. Maar het stamnummer één ontkent in alle toonaarden.

Wim De Decker was de voorbije maanden geen basispion meer, maar de middenvelder zat wel steevast in de wedstrijdselectie van David Gevaert. Tot afgelopen weekend...

Het Laatste Nieuws claimt te weten dat er een financiële kwestie aan de basis ligt van die beslissing. De 33-jarige middenvelder heeft namelijk een clausule in zijn contract staan.

De Decker heeft recht op een automatische loonsverhoging - lees: hogere premie - als de kaap van 51 punten voor de Great Old gerond is. En jawel, dat is het geval momenteel. Maar dan moet hij wel in de wedstrijdselectie zitten.

Antwerp reageert alvast geschokt op de insinuaties. "Dit is een aanval op de integriteit van club, coach én speler. David Gevaert is de enige die over de selectie waakt. De coach houdt zich dan ook niet bezig met clausules of contracten."

We hopen nog zeven keer de volle pot aan winstpremies te betalen

Antwerp FC

"Antwerp wil dit seizoen de titel pakken en gaat dus geen speler weren uit financiële redenen. Meer zelfs: we hopen nog zeven keer de volle pot aan winstpremies te betalen."

Voor de volledigheid: ook Gevaert gaf uitleg bij het niet-selecteren van De Decker. "Wim had een mindere trainingsweek achter de rug", klinkt het. "En enkel om die reden werd hij niet geselecteerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties