Vanden Stock springt in de bres voor Hasi: "Voor mij is zijn ontslag nooit een item geweest"

Vanden Stock springt in de bres voor Hasi: "Voor mij is zijn ontslag nooit een item geweest"
Foto: © photonews

Bij Anderlecht haalden ze gisteren opgelucht adem, voorzitter Roger Vanden Stock niet in het minst. Als de rest van zijn bestuur al overwoog om Besnik Hasi te ontslaan, was Vanden Stock één van zijn felste pleitbezorgers. "Als we niet hadden verloren van Moeskroen was er geen probleem geweest."

Vanden Stock was na de reguliere competitie alweer zijn strijdvaardige zelve. "Als we onze eerste drie matchen winnen, gaan we de tegenstand onder druk zetten. Ik vind het een heel leuke kalender voor Anderlecht. We spelen thuis tegen Genk en dan naar Zulte Waregem, de nummer 6. Een match die je toch moet winnen. En dan thuis tegen Club Brugge... Als we daar goed starten, is alles mogelijk", aldus Vanden Stock.

Als je zwarte beest er niet bij zit, mag je gelukkig zijn

Roger Vanden Stock

En deze keer zijn er ook geen Rouches die Anderlecht punten kunnen afpakken. "Of ik blij ben? Je mag niet blij zijn omdat iemand er niet bij zit, maar we moeten ook realistisch zijn. Het is ons zwarte beest en dan mag je best gelukkig zijn als je zwarte beest er niet bij zit."

Maar over Besnik Hasi die gisteren de bevestiging kreeg dat hij tot het einde van het seizoen mag blijven. Roger Vanden Stock zag het graag gebeuren. "Voor mij was dat nooit een item. Het waren de supporters en jullie, de pers, die dat ervan maakten. Jullie hebben die druk op hem gelegd."

De spelers mochten eens horen dat het hun schuld was

Roger Vanden Stock

"Als we niet hadden verloren van Moeskroen was er geen probleem geweest op Anderlecht. Dan hadden we een goeie match tegen Standard en een Europese kwalificatie tegen Olympiakos achter de rug."

Maar het leek ons dat zijn eigen bestuur die druk ook de hoogte injoeg. "Dat was om druk uit te oefenen op de spelers", verklaarde Vanden Stock. "Want ze mochten ook eens horen dat hun schuld was dat de trainer onder druk stond. Maar ze hebben daar perfect op gereageerd. Er was pas echt een probleem geweest als de spelers niet meer achter hun trainer stonden. Maar ze hebben laten zien dat ze dat wel nog doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties