Grote zorgen om Kompany, maar veel alternatieven

Grote zorgen om Kompany, maar veel alternatieven
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nu Vincent Kompany alweer een maand uit roulatie is, beginnen Marc Wilmots en co zich toch zorgen te maken. Het EK komt immers met rasse schreden dichterbij en de kuitblessure van de 'captain' blijft maar opspelen. Gelukkig is er centraal achterin keuze genoeg.

Alderweireld of Vertonghen?

Beide backs van de nationale ploeg zijn waardige vervangers voor Kompany. Alderweireld maakt als rechtsvoetige het meeste kans om naast Nicolas Lombaerts plaats te nemen, maar ook Vertonghen verdient bij zijn club zijn strepen als centrale verdediger. Alderweireld werd onlangs nog geprezen als beste verdediger van de Premier League door zijn coach. En er gaan al langer stemmen op om hem centraal te zetten.

Het probleem is dat de spoeling op de rechtsback niet al te groot is. Vanden Borre is helemaal uit beeld en het experiment met Cavanda mislukte. Thomas Meunier maakt zo wel meer kans op een basisplaats. Op de linkerkant zal Jordan Lukaku een goeie play-offs moeten spelen om erbij te geraken.

Jason Denayer

Denayer is geen onbetwiste titularis bij de Turkse topclub Galatasaray, maar speelde wel veel. Denayer bewees al dat hij in moeilijke omstandigheden klaar is om uit het niets in te springen. Hij pakt ook de ervaring van de Champions League met zich mee.

Björn Engels

Engels is na zijn terugkeer uit blessure onmisbaar geworden bij Club Brugge. Door de blessure van Kompany zou Marc Wilmots wel eens kunnen opteren om een extra verdediger mee te nemen en dan zien we geen andere optie dan Engels. De grote, sterke jongeling maakte veel progressie in de laatste twee jaar en een EK zou voor hem de perfecte leerschool zijn.

Thomas Vermaelen

Vermaelen zit in een moeilijke situatie bij Barcelona, waar hij het de laatste weken vooral met invalbeurten moet doen. Vermaelen heeft echter de ervaring, maar is als linksvoetige vooral stand-in voor Lombaerts, die intussen onbetwist titularis is geworden.

Wie moet Wilmots - in geval dat - opstellen als centrale verdediging?

6%
43%
4%
10%
20%
0%
16%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties