Antwerp staat dicht bij titel ... en doet dat vrijwel zonder de wintertransfers: "Maar we hebben iedereen nodig"

Antwerp staat dicht bij titel ... en doet dat vrijwel zonder de wintertransfers: "Maar we hebben iedereen nodig"
Foto: © photonews

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Het ziet er naar uit dat Antwerp na jarenlange ellende opnieuw de deur naar eerste klasse gaat openbeuken. De oudste club van het land heeft met nog vijf speeldagen te gaan een voorsprong van zes punten.

Voor de winterstop leek er nog enige twijfel bij de promotiekansen van de Great Old, maar na aankoop van maar liefst vijf spelers (Jo Matland, Mathieu Cornet, Baptiste Schmisser, Cedric Fauré en Jens Naessens was het geloof er opnieuw. Vooral aanvallend moest er het één en ander veranderen en dat ging zeker lukken met Fauré, Cornet en Naessens.

Nu enkele maanden later is er van de vijf wintertransfers bijna geen sprake meer en bouwt de ploeg van trainer David Gevaert de voorsprong verder uit met de kern van de heenronde.

Ik spreek zelfs niet meer van wintertransfers -

David Gevaert

In de recente zes op zes geen spoor in de basis van de vijf nieuwkomers. Matland mocht afgelopen weekend nog enkele minuten spelen en ook Cornet moest tevreden zijn met een handvol minuten. Fauré en Schmisser bleven op de bank zitten en ook Jens Naessens moest met een blessure plaatsnemen in de tribune.

Toch wil de Antwerpcoach niet spreken over mislukte transfers. “Ik spreek zelfs niet meer van wintertransfers. De spelers zijn nu gewoon zoals iedereen een onderdeel van de groep.”

Op de vraag of de transfers wel nodig waren en of ze renderen was de oefenmeester kort. “Ook al spelen ze niet allemaal. Toch zijn ze heel belangrijk voor de club. Al was het maar om iedereen scherp te houden. Nu is er concurrentie en moet iedereen alles geven. Er komen nog wedstrijden aan en we hebben iedereen nodig.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties