Wilmots geeft héél duidelijke hints met oog op EK-selectie

Redactie
| 83 reacties
Wilmots geeft héél duidelijke hints met oog op EK-selectie
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België ging gisteren met de billen bloot in en tegen Portugal. Ook Marc Wilmots gaf toe dat niet alles volgens het plan verliep. "Maar daarom zijn er vriendschappelijke wedstrijden."

Marc Wilmots tilde niet zwaar aan het resultaat, maar de bondscoach was toch niet tevreden met hetgeen hij in het eerste bedrijf had gezien. "Dat kan niet. Er werden cruciale fouten gemaakt bij de tegendoelpunten. De tweede helft was veel beter."

Das Kampfschwein wees ook naar de reden voor het slappe begin. "Het middenveld met Marouane Fellaini, Radja Nainggolan en Axel Witsel deed het goed in Frankrijk, maar in Portugal stonden ze telkens te ver van hun tegenstander."

En dan kwamen de EK-kaarten bloot te liggen...

"Thomas Vermaelen kon weinig brengen als linksachter, maar bracht centraal meer stabiliteit. Jason Denayer was dan weer heel sterk toen hij op de rechtsback ging spelen. Jordan Lukaku bracht veel bij met zijn snelheid."

Ik moet nadenken over mijn backs

Marc Wilmots

"Ik moet nadenken over mijn backs", besluit Wilmots in Het Laatste Nieuws. In mensentaal: Guillaume Gillet lijkt het EK te mogen vergeten, terwijl Lukaku punten heeft gescoord. Een back-up voor Toby Alderweireld op rechts: Denayer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties