Een oefenwedstrijd? Deze lessen hebben de Rode Duivels getrokken in Portugal

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 18 reacties
Een oefenwedstrijd? Deze lessen hebben de Rode Duivels getrokken in Portugal
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels verloren gisteren met 2-1 in en tegen Portugal. De oefenpot had officieel geen belang, maar schonk ons toch een schat aan informatie met het oog op het EK. Welke vijf lessen hebben we getrokken?

LES 1: Kritiek op Vincent Kompany? Die man is én blijft een prins!

Ook wij pleiten schuldig. De voorbije maanden was het soms te gemakkelijk om met scherp richting Vincent Kompany te schieten. Maar het uitje naar Leiria heeft geleerd dat we onze aanvoerder - als leider én als verdediger - nodig hebben in Frankrijk.

LES 2: Oh Dierbare Eden, oh Kevin met de gouden voeten

Geen Eden Hazard en geen Kevin De Bruyne, geen dribbelkont en geen geniale voeten,... We willen maar zeggen: geen enkel team ter wereld kan zo'n spelers vervangen. Met Eden en Kevin op bezoek in de Algarve? Dan hadden we het nog willen zien.

LES 3: Guillaume Gillet is géén rechtsachter, Jordan Lukaku scoorde punten

Guillaume Gillet maakt indruk in Frankrijk... als middenvelder. Op internationaal niveau is het voor de Luikenaar echter lastig om zich staande te houden. Jordan Lukaku heeft zijn (rapport)treintjes dan weer wel groen gekleurd: grinta, lef én een belangrijke assist.

LES 4: Manuel Wie? Thibaut Courtois is wereldtop!

Thibaut Courtois moest zich dan wel twee keer omdraaien in Leiria, maar voor hetzelfde geld had de Portugese bordjesman de werkplunje voor de rust drie, vier of zelfs vijf keer mogen aantrekken. Een topdoelman kan een ploeg naar titels loodsen...

LES 5: Voetjes op de grond, onze kern is niet zó breed

Of jawel, onze kern is wél breed. Maar met een veredeld B-elftal komen we er niet in Frankrijk. Langs de andere kant: elk groot voetballand moet hopen dat de lappenmand niet te vol zit. Dat heeft België gisteren aan de lijve ondervonden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties