Lierse in extremis met de drie punten aan de haal na blunder Kudimbana

Dirk Pieters en Tonnelier Caroline vanuit Antwerpen
| 95 reacties

Lierse is aan een uitstekende reeks bezig en wilde die ook op de Bosuil verderzetten. En daar slaagden de Pallieters in, met een zege met het kleinste verschil. Al had Antwerp voordien zeker de nodige kansen gehad om het af te maken.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Op het kwartier was de eerste grote mogelijkheid voor Antwerp, maar de plaatsbal van Dequevy ging nipt naast het doel van Brondeel.

Ook Lierse stak de neus aan het venster. Een afgeweken vrije trap hobbelde net naast het doel van Kudimbana. Het werd even stil op de Bosuil.

Antwerp herpakte zich en nam het initiatief terug in handen. Limbombe probeerde het met een harde kopbal, de bezoekers kwamen met de schrik vrij want zijn poging ging naast. Ook Daeseleire miste het doelkader: hij plaatste een bal net over het doel van Brondeel.

Slordige eerste helft

Verder kregen we in de eerste helft vooral heel wat stevige duels en veel slordigheden. Het was duidelijk dat er veel op het spel stond. Ook de 13.000 fans bleven, ondanks het matige niveau, op het puntje van hun stoel zitten.

Ook in het begin van de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld. Antwerp had het meeste balbezit, maar met stevige counters toonden de bezoekers zich toch gevaarlijk.

Kudimbana from hero...

Dequevy had net zoals in de eerste helft de eerste kans, maar dit keer was het schot veel te zwak. Rond het uur kwam de wedstrijd pas echt op gang. Kudimbana moest met twee schitterende reddingen Antwerp voor een achterstand behoeden.

Amper één minuut later moest collega Brondeel aan de overkant ook een fantastische redding uit de mouwen schudden op een schot van Dufer. De wedstrijd bleef heel goed over en weer gaan en met de invalbeurt van Naessens, die Omolo kwam vervangen, wilde Antwerp tijdens de laatste twintig minuten meer druk naar voren zetten.

... to zero

Aan de overkant kon topschutter Velikonja zich nooit tonen. De aanvaller stond op een eiland en geraakte niet voorbij Biset en Colpaert. De partij leek op een 0-0 af te steven, ondanks een ultieme poging van de thuisploeg in de slotfase.

Terrible mistake by Kudimbana...Royal Antwerp F.C. 0 - 1 K. Lierse S.K.#pxs11 #ProximusLeague

Geplaatst door proximus11 op vrijdag 1 april 2016

Of toch niet: het was integendeel Lierse dat nog scoorde na een blunder van Kudimbana. Die zag een afstandsschot van Allach Ayoub tussen zijn benen in doel verdwijnen. Een hard verdict voor Antwerp, Lierse doet een uitstekende zaak in de strijd voor de top-acht.