Voetbal in de stad: 120 kinderen, 4 scholen, 5 klassementen, 1 Buffalocup!

Redactie
| 0 reacties
Voetbal in de stad: 120 kinderen, 4 scholen, 5 klassementen, 1 Buffalocup!
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

De Buffalo Cup is een meer-dan-voetbal competitie voor kinderen uit het lager onderwijs. Vier lagere scholen uit Nieuw Gent nemen deel aan het evenement. De focus ligt op gezondheid, creativiteit, maatschappelijk engagement, fairplay en respect. Zeker de moeite waard!

"Met de organisatie van de Buffalo Cup, gebruiken we voetbal als instrument om kinderen en ouders meer kansen te geven op zelfontplooiing en talentontwikkeling", zegt Schepen van Sport en voorzitter van vzw Voetbal in de Stad, Resul Tapmaz. "Tegelijkertijd motiveren we hen in het opnemen van een buurtgericht sociaal engagement en in het aannemen van een gezonde levensstijl."

We gebruiken KAA Gent om mensen, jong en oud, met elkaar te verbinden

-Resul Tapmaz

Deelnemen staat centraal in de Buffalo Cup, iedereen is een winnaar. Elke leerling neemt een rol op zich, ook de leerlingen die liever niet voetballen. Naast de kinderen spelen ook ouders een rol. Ze helpen bij de buurtgerichte acties, de gezonde ontbijtmarkt en komen supporteren tijdens de finale.

Elk Talent Telt

Elk Talent Telt is een nieuwe pijler binnen de communitywerking: "Met Elk Talent Telt willen we zoveel mogelijk Gentse kinderen en jongeren de kans geven om in een gezonde en kwalitatieve omgeving te voetballen in de Gentse voetbalclubs, scholen en pleintjes", aldus Tapmaz.

Buurtgerichte sociale acties

Een belangrijk onderdeel van de Buffalo Cup zijn de buurtgerichte, sociale acties. Elke klas werkt een buurtgerichte actie uit in samenwerking met organisaties in de wijk. Doel hiervan is de sociale cohesie binnen de wijk te versterken, mensen verbinden en stereotype denkbeelden te doorbreken.

Programma

  • Maandag 11/04 gaat het van start met de Buffalo Cup Kick-Off.
  • De Finaledag vindt plaats op vrijdag 20/05.
  • De Schoolscup gaat door op zaterdag 28/05.

De Buffalo Cup wordt georganiseerd in de wijk Nieuw Gent in nauwe samenwerking met de Pro League, Brede School Nieuw Gent, de lagere scholen van Nieuw Gent, Artevelde Hogeschool, Universiteit Gent, het wijkgezondheidscentrum en Buurtwerk Nieuw Gent.

Wil je meer weten? Ga naar de site www.voetbalindestad.be!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties