Antwerp wint met moeite van laatste, maar kan volgende week wel kampioen spelen
Johan Walckiers
Johan Walckiers en Dirk Pieters

Antwerp won met 2-0 van Coxyde

Royal Antwerp FC heeft gedaan wat het moest: winnen van de laatste in de stand. Maar buiten het openingskwartier gebeurde dat niet echt met sprankelend voetbal. Maar het zal ze bij The Great Old worst wezen: winnen is nu het enige wat telt.

Antwerp begon goed aan de wedstrijd met veel Tempo. Coxyde plooide gretig terug en daar vond de thuisploeg geen antwoord op. Na twaalf minuten toch een hoogtepunt. In een uitverkochte Bosuil zette iedereen de handen op elkaar als bedanking voor het geleverde werk van Patrick Decuyper. Voor het overige was het wachten tot op het halfuur. Het was Omolo die de eerste kans van de wedstrijd nipt naast kopte.

Aan de overkant was het ook bijna prijs. Ternier met een geweldig schot, maar de redding van Kudimbana was nog mooier. De doelman hield met een wereldsave zijn ploeg in de wedstrijd. Het venijn zat in de staart van de eerste helft. Omolo kopte van dichtbij op de paal en ook in de herneming vond Antwerp doelman Dutoit op zijn weg.

Dequevy doet Bosuil ontploffen

In de tweede helft met meteen enkele hete standjes voor het doel van Dutoit, maar tot drie keer toe kregen ze bij de thuisploeg de bal niet over de lijn. Net voor het uur gebeurde het dan toch. Joeri Dequevy bracht de Bosuil in extase. Zijn schot verdween via de paal in doel.

Nadien viel er nog weinig te beleven op de Bosuil. De thuisploeg vergat het helemaal af te maken na enkele grote kansen en zo werd het in de slotfase nog even bibberen en beven. In de allerlaatste minuut mocht Malse het helemaal afmaken; 2-0!