KRC Genk deelt mokerslag uit aan Club Brugge
Robby Morren Cédric De Volder
Robby Morren en Cédric De Volder vanuit Genk

Club Brugge met zware 4-2 cijfers onderuit tegen Genk

Club Brugge heeft woensdagavond een forse dreun gekregen in de Cristal Arena. Racing Genk bewees dat het de best voetballende ploeg van het moment is en smeerde de competitieleider een stevige 4-2 nederlaag aan.

Play-off 1 vordert en de belangen worden wedstrijd na wedstrijd groter. Het zette Michel Preud’homme aan tot puzzelwerk. Hij verhuisde Diaby en Gedoz naar de bank en gunde Vossen een basisstek tegen zijn ex-team, voor het eerst vanaf minuut één samen met Wesley. Peter Maes bracht Malinovskyi in de plaats van Kebano.

Veel echt goede wedstrijden heeft deze nacompetitie nog niet gebracht, maar de supporters die naar de Cristal Arena afzakten kregen toch waar voor hun geld. De openingstreffer van Ndidi was werkelijk om duimen en vingers af te likken. Hij nam de bal vanop dik 20 meter op de slof en knalde loepzuiver in de kruising. Toegegeven, ook onze mond viel even open.

En die voorsprong was niet onverdiend want even daarvoor mikte Samatta een opgelegde kans naast. De grootste Brugse kans kwam er na een blunder van Kabasele. Had hij last van zenuwen door de aanwezigheid van Wilmots want hij ging enkele keren in de fout. Alleszins, Vossen kon met de bal aan de haal, maar trapte de huizenhoge kans naast.

Blauw-zwart ging op zoek naar de gelijkmaker en kon dreigen, maar beleefde een gitzwart slot van de eerste periode. Buffel, wat speelt die sterke play-offs, legde slim breed op Pozuelo die rustig zijn hoek uitkoos en de voorsprong verdubbelde.

Twijfel bij de ref

Thomas Meunier stak Bailey 45 minuten lang in zijn achterzak, maar toen Buffel alleen op Butelle afging verschalkte Meunier zijn eigen doelman. Waarom scheidsrechter Lambrechts twijfelde om de goal toe te kennen, begrijpen we niet. Alleszins, kopjes naar beneden bij de competitieleider die met een 3-0 achterstand richting kleedkamer trok.

De tweede helft was, zoals te verwachten viel, een maat voor niets. Genk hoefde niet meer en liet Club Brugge komen, maar de troepen van Preud’homme hebben het in deze nacompetitie toch zo moeilijk om kansen te creëren. Uronen plaatste het leer nog een vierde keer tegen de touwen.

Reviewcommissie voor Izquierdo, bang afwachten voor Dewaest

Blauw-zwart werd in het slot toch nog wakker. Vormer maakte er nog 4-1 van en 5 minuten voor affluiten tikte Meunier op aangeven van Gedoz ook de 4-2 nog binnnen. Heel jammer was de bijzonder vuile overtreding die Izquierdo maakte op de rug van Dewaest die met de draagberrie naar de kleedkamer gedragen moest worden. De refs hadden niets opgemerkt.

Geen enkel team voetbalt op dit moment beter in België dan KRC Genk, zoveel is duidelijk. De jongens van Peter Maes zitten in de juiste flow en zetten hun opmars verder. Michel Preud’homme zit met de handen in het haar. Morgen kan Club zijn leidersplaats kwijt zijn.