Zo groot is het verschil: WS Brussels krijgt op een volledig seizoen Den Bosuil nog niet vol

Zo groot is het verschil: WS Brussels krijgt op een volledig seizoen Den Bosuil nog niet vol
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het ziet er door de zaak Rentmeister plots naar uit dat WS Brussels (en dus niet Antwerp) kampioen zal worden in tweede klasse. Qua supportersaantallen is dat wel een hele slok op de borrel. Krijgt WS Brussels op al zijn thuiswedstrijden samen 1 keer de Bosuil vol? Dat zochten wij voor jullie uit.

Antwerp zorgde dit seizoen voor meer dan 10.000 supporters per wedstrijd op de Bosuil en zou dus qua fanbasis een echte aanwinst zijn voor de Jupiler Pro League. WS Brussels is dat iets minder als we het aantal supporters mogen bekijken.

Vorige week waren er in het Edmond Machtensstadion tegen Cercle Brugge 300 fans aanwezig en dat is niet eens een laagterecord. Het hoogterecord was uiteraard de wedstrijd tegen Antwerp, toen 1507 supporters - vooral bezoekende fans - stamnummer 1 met 0-4 zagen winnen.

494 fans gemiddeld, geen Bosuil vol op een heel seizoen

Nog boven de 1000 supporters? De openingswedstrijd tegen Tubeke (1100). Ook tegen Union was er om en bij de 1000 man, Lierse vult de top-4 van meeste fans aan met 850 eenheden. Ook bij die matchen uiteraard vooral dankzij de bezoekers. Tegen Eupen werden dan weer amper 150 tickets verkocht, alles samen werden er dit seizoen 7407 zitjes bevolkt. Het gemiddelde per match? 494 fans.

De capaciteit van Den Bosuil is momenteel 12.975. Om het stadion van Antwerp dus helemaal vol te krijgen op een volledig seizoen qua thuiwedstrijden moeten er tegen Patro Eisden niet minder dan 5568 toeschouwers zijn. Zelfs voor een titelwedstrijd in tweede klasse lijkt ons dat veel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties