Specialist tweede klasse is overtuigd: "WS Brussel krijgt die licentie niet"

Specialist tweede klasse is overtuigd: "WS Brussel krijgt die licentie niet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als er één man de wegen van tweede klasse kent, is het wel Guido Brepoels. De man zorgde voor titels, hield ploegen in tweede en heeft in totaal meer dan tien jaar als trainer in tweede doorgebracht. Wat er momenteel gebeurt, doet hem dan ook zuchten.

Eerst en vooral wil hij één ding benadrukken. "Als Antwerp had gewonnen, was er niets aan de hand geweest hé. Ze hadden op een gegeven moment acht punten voorsprong, dan mag je dat niet meer weggeven in de laatste matchen. Ik heb dat met STVV ook meegemaakt dat we vijf punten voorstonden. Dan moet je daarnaar spelen", aldus Brepoels.

Maar het ging over die klucht met WS Brussel, die ineens aan de leiding staan. "Die zaak met Rentmeister gebeurde in januari... En dan doen ze daar uitspraak over in de week voor de laatste speeldag? Dat vind ik pas vreemd."

Eén van de twee ploegen wordt het mooiste moment van het seizoen afgepakt

Guido Brepoels

Maar hij ziet nog geen probleem voor Antwerp of Eupen. "Nee, ik zie Brussel zijn licentie niet krijgen. Ze hebben geen stadion en hadden heel het seizoen een transferverbod. Eupen of Antwerp gaat promoveren, daar ben ik zeker van. Ik zou het heel vreemd vinden indien dat niet zo was", pompt Brepoels beide ploegen wat moed in.

Maar het blijft natuurlijk jammer dat de ontknoping zo moet verlopen. "Het meest jammere vind ik dat als Eupen of Antwerp zaterdag wint, ze de titel niet kunnen vieren. Die ontploffing van vreugde zal er niet zijn. En dat is toch het mooiste moment van het seizoen. Als WS Brussel wint tegen Patro zal er veel onduidelijkheid zijn. Doodzonde!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties