Analyse Sorry, maar Antwerp FC was in money time simpelweg niét op de afspraak

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 25 reacties
Sorry, maar Antwerp FC was in money time simpelweg niét op de afspraak
Foto: © Photonews

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Antwerp FC moet nog een jaartje langer overleven in het vagevuur van tweede klasse. Het stamnummer één was de voorbije maanden favoriet nummer één voor promotie, maar liet de unieke kans liggen. Sorry, daar is maar één schuldige aan.

Sorry, Antwerp FC... Arm Antwerp FC... Maken we ons populair met volgende stelling? Wellicht niet, maar de harde conclusie is simpel: de Great Old promoveert niet en heeft dat enkel aan zichzelf te danken.

Werd de titel verloren op het veld van Union SG? Nee, helemaal niet. Werkte die allesbepalende wedstrijd tegen KAS Eupen verlammend bij de spelers? Dat is mogelijk, maar ook daar ligt de oorzaak niet.

We schrijven zeven februari jongstleden. Het stamnummer één moet aan de bak bij AFC Tubize en krijgt de kans om de dichtste achtervolgers op meer dan tien punten te zetten. Liep het daar mis... Het was alleszins de start van het verval.

De laatste elf wedstrijden - dus na de verliesbeurt in Waals-Brabant - werden slechts veertien punten gepakt. Ook het voetbal was niet meer wat het moest zijn, terwijl individuele fouten de Great Old te vaak nekten.

Niet op de afspraak

We herhalen de harde conclusie nog een keertje. Een titel verspeel je niet op één wedstrijd, maar in money time was Antwerp simpelweg niet op de afspraak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties