Ontdek de speelsteden van het EK: Lyon, een toeristisch wonder

Redactie
| 0 reacties
Ontdek de speelsteden van het EK: Lyon, een toeristisch wonder

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op 10 juni gaat het Europees kampioenschap in Frankrijk van start. 24 landen strijden om de hoofdprijs. Dit doen ze in 10 stadions in 10 verschillende steden. In deze reeks stellen wij die aan u voor.

Het stadion

Het Stade de Lyon is het nieuwste stadion van het EK en kan maar liefst 59 000 toeschouwers ontvangen. Het stadion is pas sinds Januari in gebruik. De vaste bespeler van het geweldig stadion is Olympique Lyon.

De wedstrijden

De Rode Duivels mogen het stadion op het EK inwijden tegen Italië, meteen een knaller van formaat. Drie dagen later, op 16 juni, speelt Oekraïne tegen revelatie Noord-Ierland in groep C. In groep A neemt Roemenië het op tegen Albanië op 19 juni. Hongarije staat tegenover Portugal in groep F op 22 juni. Later in het toernooi wordt hier ook een halve finale gespeeeld.

Bezienswaardigheden

Het Vieux Lyon staat bekend voor zijn mooie oude architectuur en gezellige straten. Gedeeltes van de stad behoren tot de grootste Renaissance-wijken ter wereld. Voor een geweldig mooi uitzicht bezoek je best de Fourviere heuvel. Er is een kerk bovenop de heuvel die de moeite waard is om te zien en bovendien kan je van die hoogte de Alpen zien in de verte. Andere tips: de kathedraal, de Place Bellecour en Parc de la Tête d'Or Urban Park is niet te missen.

Horeca/shopping

In Lyon kan je voor lekker eten bij een 'Bouchon' terecht. Genier er van de speciale droogworsten die het land zo bekend maakt. Een Andouilette of een saucisson Rosette De Lyon zijn zeker aan te raden. Er zijn 21 restauranten met een Michelin-ster in Lyon, keuze genoeg dus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties