Bico haalt nog eens uit naar Antwerp en Eupen: "Een club met zeven miljoen euro schulden krijgt wel een licentie"

Redactie
| 57 reacties
Bico haalt nog eens uit naar Antwerp en Eupen: "Een club met zeven miljoen euro schulden krijgt wel een licentie"

WS Brussels pakte de titel in tweede klasse, maar zal niet promoveren. Sterker nog: John Bico is van plan om de club op te doeken. Maar niet zonder nog eens uit te halen.

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport besliste om het verdict van de Licentiecommissie te volgen en WS Brussels geen licentie te geven voor het profvoetbal. De hoofdstedelingen moeten daardoor in de eerste amateurliga aan de slag, maar dat zal niet gebeuren.

Er wordt immers getwijfeld aan de financiële continuïteit van White Star. "Ik snap het niet", haalt John Bico er het dossier van Antwerp FC bij. "Een club met 300.000 euro schulden krijgt geen licentie, maar eentje die zeven miljoen in het rood staat wel."

KAS Eupen speelt om één reden in eerste klasse: de eigenaars zitten op hopen geld

John Bico

"Ook de voetbalbond heeft ons stokken in de wielen gestoken", schopt de sterke man wild om zich heen in Het Laatste Nieuws. "KAS Eupen promoveert omdat er een bankgarantie van tien miljoen euro uit Qatar aan te pas is gekomen."

"Ik vind het niet normaal dat er straks een team met allemaal spelers uit Afrika of Doha in eerste klasse zal spelen. En dat om één reden: de eigenaars zitten op hopen geld. En dan zegt de voorzitter van het Verbond voor Tweedeklassers dat wij een drama zijn voor het Belgische voetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties