Dokter Rode Duivels geeft zijn (opmerkelijke) theorie over de vele blessures van Kompany

Timothy Collard Diederik Geypen
Timothy Collard en Diederik Geypen vanuit Lausanne
| 8 reacties
Dokter Rode Duivels geeft zijn (opmerkelijke) theorie over de vele blessures van Kompany
Foto: © Photonews

Vincent Kompany zullen we jammer genoeg niet in actie zien op EURO 2016. De kapitein van Manchester City en de Rode Duivels ligt in de lappenmand en raakt niet tijdig fit voor het grote toernooi in Frankrijk. Hoe denkt de dokter van de nationale ploeg, Geert Declercq, daar eigenlijk over?

Het is natuurlijk best opvallend dat Kompany de laatste jaren om de haverklap out is. Dokters zochten al meermaals naar oorzaken voor de vele blessures van onze landgenoot, maar vonden die niet. Makkelijk is anders...

Samenloop van omstandigheden?

"Ik geloof dat de dokters van Manchester City goed werk leveren. Moest de oorzaak makkelijk te vinden zijn, zou die al lang bekend zijn. Ik ben ervan overtuigd dat dit statistisch gezien nog steeds een samenloop van omstandigheden kan zijn", aldus Declercq.

Het bracht ons naadloos bij een stelling: 'voetbal is, meer dan vroeger, roofbouw op het lichaam'. Declercq was het daar evenwel niet mee eens. "Daar ben ik niet van overtuigd. Ik denk dat het antwoord daarop negatief is, ondanks dat er meer matchen en zwaardere trainingen zijn. De begeleiding is nu beter."

Placenta

En wat dan gezegd over de alternatieve behandelingen die steeds meer de kop opsteken? "Placenta is mogelijk ook een voorbeeld van een PRP-behandeling. We moeten de wetenschap mee volgen, maar of dat de placenta wordt, betwijfel ik", besloot Declercq.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties