Het transferlijstje van Standard: met deze versterkingen een gooi naar de titel
Redactie
| 29 reacties

Welke versterkingen heeft Standard nodig?

Het transferlijstje van Standard: met deze versterkingen een gooi naar de titel
Foto: © photonews

De competitie is nu helemaal afgelopen, de transfercarrousel komt op gang. Belangrijk huiswerk ligt op de tafel van de clubs. Wij gingen na op welke posities de G5 versterking kunnen gebruiken. Vandaag bespreken we Standard.

Standard haalde afgelopen seizoen play-off 1 niet. En dus moeten de Rouches dat volgend seizoen absoluut proberen te vermijden. Meer nog: het team wil wel nog eens mikken op een hogere plaats en eigenlijk willen ze ook in Luik het liefst van al nog eens een titel.

In Guillaume Hubert hebben de Rouches in doel wel wat vertrouwen, maar een man met ervaring extra komt altijd van pas. Met Jean-François Gillet lijkt dat huiswerk af, al valt nog af te wachten hoe zijn zaak zal verlopen.

Met Scholz en Kosanovic had/heeft Standard een sterk centraal duo, maar beiden toonden zich de voorbije maanden blessuregevoelig. Daarom is een extra ervaren verdediger zeker geen overbodige luxe. Op de flanken is er met Fai, Goreux en Fiore zeker heel wat talent aanwezig, maar is het kampioenenmateriaal?

Stabiliteit? Nog niet voor deze zomer

Centraal op het middenveld moeten er minstens twee extra spelers komen, temeer Trebel mogelijk nog zal verkassen deze zomer. De interesse in hem is alvast bijzonder groot. Hetzelfde probleem op de flank, waar beter toch ook al een degelijk back-upplan voor Dossevi wordt voorzien.

Reken dan ook nog eens op een extra spits - ook hier lijkt Emond zeker te zullen vertrekken of te worden uitgeleend. En de slotsom is: de gevraagde stabiliteit die de supporters zo graag zouden hebben? Die zal nog niet voor deze zomer zijn. Maar als de resultaten goed zijn, dan zullen ze dat zonder problemen aanvaarden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties