Wilmots verandert van koers: "Alderweireld moet centraal spelen om de defensie te leiden"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Genk
| 54 reacties
Wilmots verandert van koers: "Alderweireld moet centraal spelen om de defensie te leiden"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Wilmots wijzigt zijn koers! Toby Alderweireld zal op het Europees kampioenschap niét langer op rechts te vinden zijn. De verdediger wordt centraal getrokken. En daar heeft de bondscoach een heel goede reden voor.

"Ik heb een analyse gemaakt van mijn verdediging na de wedstrijd tegen Finland", begint Marc Wilmots het verhaal. "Ik had de indruk dat Thomas Vermaelen en Jason Denayer vooral individueel aan het spelen waren."

En daarom gaat Toby Alderweireld centraal in de verdediging acteren. "Ik wissel dus gewoon Jason en Toby van positie. Denayer zal het overigens veel beter doen als hij met een leider naast zich staat. En dat is de taak van Alderweireld."

Jan Vertonghen, Vermaelen, Alderweireld en Denayer. Zo zou de defensie er dus moeten uitzien. "Maar dat was voor de training", besluit Wilmots. "Thomas Vermaelen heeft last aan de kuit. Het is niet ernstig, maar ik wil zondag geen risico's nemen."

Tegen Noorwegen: Lukaku - Vertonghen - Alderweireld - Denayer

En dus zal Jan Vertonghen ook centraal spelen tegen de Noren. "En op links? Dat wil ik nog niet zeggen. Al is Jordan Lukaku de laatste dagen wel héél goed bezig op training."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties