Oefenmatchen: Kroatië met record naar EK, Nederland te sterk voor EK-ganger

Caroline Tonnelier
| 55 reacties
Oefenmatchen: Kroatië met record naar EK, Nederland te sterk voor EK-ganger
Foto: © photonews

Het EK nadert met rasse schreden en voor de deelnemers is het tijd om de laatste puntjes op de i te zetten. Dit weekend wordt er nog volop geoefend. We zetten de resultaten van de voorbereidingswedstrijden op een rijtje.

Frankrijk - Schotland 3-0

Frankrijk lijkt helemaal klaar voor het EK in eigen land. Schotland werd helemaal op een hoopje gespeeld en het waren twee mannen van Arsenal die de klus klaarden. Giroud trof twee keer raak en Koscielny legde de 3-0 eindstand vast. De openingstreffer was trouwens een echte beauty.

Oostenrijk - Nederland 0-2

Nederland is er niet bij op het EK, maar doet het intussen wel uitstekend tegen een aantal teams die zich wél konden plaatsen. Zo ging ook Oostenrijk voor de bijl. Vincent Janssen en Wijnaldum waren de doelpuntenmakers van dienst.

Kroatië - San Marino 10-0

Kroatië koos ervoor om schietoefeningen te houden en dan is San Marino een gedroomde tegenstander. Het leverde de EK-ganger een record op. 10-0 werd het en de spitsen trekken dus met vertrouwen naar Frankrijk. Mandzukic en Kalinic scoorden elk drie keer.

Duitsland - Hongarije 2-0

Duitsland kwam in de vooravond reeds in actie. De wereldkampioen had iets recht te zetten na de verrassende nederlaag tegen Slovakije. En dat hadden de Duitsers goed begrepen.

De wedstrijd was amper op gang gefloten toen Draxler de score al leek te openen. Zijn doelpunt werd echter onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Götze, die in de basis startte, forceerde kort voor de pauze dan toch de openingstreffer.

Uiteindelijk was het wel Lang die zijn eigen doelman verschalkte. In de tweede helft was het Müller die de Duitse voorsprong verdubbelde, meteen ook de eindstand in Gelsenkirchen. De Duitsers beginnen op 12 juni aan hun EK met een duel tegen Oekraïne.

Overige uitslagen:
Australië - Griekenland 1-0
Slovakije - Noord-Ierland 0-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties