Frankrijk topfavoriet? "Zijn al die mensen Frankrijk-België van vorig jaar vergeten?"

Redactie
| 46 reacties
Frankrijk topfavoriet? "Zijn al die mensen Frankrijk-België van vorig jaar vergeten?"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Vlaamse tijdschrift Humo heeft een peiling gedaan naar wie er binnen ongeveer een maand Europees kampioen zal worden. Frankrijk is de grote favoriet, gevolgd door Duitsland en onze Rode Duivels. Maar nét dat begrijpt analist Johan Boskamp niet.

"Zijn al die mensen Frankrijk-België van vorig jaar vergeten? De Rode Duivels hebben toen de Fransen weggespeeld in de eerste helft", zegt Johan Boskamp in Humo. "Maar vergeet de Duitsers niet. Op het WK in Brazilië heeft Duitsland het ook moeilijk gehad."

"Tegen Ghana liep het niet gemakkelijk en in de wedstrijd tegen Algerije werden ze weggespeeld", aldus de Nederlandse analist. "Maar ze wonnen die match en uiteindelijk werden ze wereldkampioen. Dat heb je dus met Duitsers. Die klootzakken groeien altijd in een toernooi."

Engeland zoals pudding

Ook Engeland viel buiten de top drie. Wat verwacht Boskamp van hen? "Engeland dendert altijd door de kwalificatiewedstrijden – 30 op 30 deze keer – om dan op het kampioenschap als een pudding in elkaar te zakken", besluit Boskamp.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties