Genk reageert op geruchten omtrent ontslag Peter Maes
Timothy Collard
Timothy Collard
| 63 reacties

KRC Genk reageert op geruchten omtrent ontslag Peter Maes

Genk reageert op geruchten omtrent ontslag Peter Maes
Foto: © photonews

Peter Maes leidde KRC Genk tijdens het afgelopen seizoen naar Europees voetbal, maar het had niet veel gescheeld of de ex-coach van Sporting Lokeren was - volgens sommige media - al in zijn eerste seizoen op de keien gezet. Algemeen directeur Patrick Janssens reageerde nu op die geruchten.

"Er is enkel een gesprek geweest tussen de voorzitter en de trainer. De positie van Peter is daarbij niet in vraag gesteld”, verduidelijkt Janssens in een gesprek met Sport/Voetbalmagazine.

ā€‹Ontevredenheid

Janssens geeft wél toe dat er ontevredenheid heerste omtrent bepaalde keuzes van de trainer. “Binnen de club was er ontevredenheid over de defensieve instelling waarmee we die uitwedstrijd in Charleroi aanpakten."

"Die match was geen geïsoleerd gegeven. Het gebeurde ook in Gent. Twee keer was het de intentie om de nul te houden en in beide gevallen is dat mislukt. In een gesprek met de trainer is gesteld dat wij als club de ambitie hebben om attractief en initiatiefrijk voetbal te spelen."

"Defensief voetbal moet resultaat opleveren"

Patrick Janssens

"Als je bij KRC Genk kiest voor defensief voetbal, moet dat resultaat opleveren. Dat is nooit gegarandeerd, dus moet je daarmee opletten. Er is helemaal niet gesproken over opstellingen of wie moest spelen. Maar de intentie waarmee de ploeg een match aanvat, heeft te maken met de cultuur van de club”, besluit Janssens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties