walWales
sloSlovakije
Datum: 11/06/2016 18:00
Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade de Bordeaux
Robson-Kanu en Bale pompen Wales voorbij Slovakije
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Bordeaux
| 0 reacties

Wales neemt de maat van Slovakije dankzij Bale en Robson-Kanu

Robson-Kanu en Bale pompen Wales voorbij Slovakije
Foto: © photonews

Wales heeft in de eerste match meteen een belangrijke stap richting tweede ronde gezet. Slovakije maakte dan wel een goal van Bale ongedaan, Robson-Kanu bracht de vele Welshe fans toch richting delirium.

In Bordeaux kregen we op dag twee Wales tegen Slovakije, oftewel Gareth Bale tegen Marek Hamsik. de teams moesten meteen vol aan de bak, want in de groep met Engeland en Rusland zou het bepaald lastig worden om door te stoten.

Sterren in actie

De toon werd meteen gezet door de twee absolute sterspelers van beide landen. Marek Hamsik maakte magistraal ruimte voor een schot in de zestien, maar Ben Davies gleed de bal nog van de doellijn. Een fikse waarschuwing voor de Welshmen.

Die reageerden meteen via wie anders dan Gareth Bale. De sterspeler van Real Madrid mocht na een overbodige fout van Hrosovsky achter de bal staan op een leuke afstand. De doelman zette onbegrijpelijk een stap naar de verkeerde kant en de raket van de man met het dotje vloog bijna door het doel.

Wales had het betere van het spel, bij de Slovaken was het voorin al te vaak iets te slordig. Iets over het half uur hadden die van Wales een penalty verdiend na een elleboogstoot van Skrtel op Williams in de zestien. De ref ging er niet op in. Opmerkelijk genoeg werd de actie – en alle andere overtredingen - gewoon herhaald in het stadion.

Opmerkelijke herhalingen

Niet echt volgens de regels ter beperking van frustratie bij supporters. Hopelijk krijgen ze het bij Engeland-Rusland niet in hun hoofd om dat te doen. Daar zijn nu al geen supporters meer die niet betrokken waren bij een vechtpartijtje.

Rusten geblazen bij 1-0, Slovakije moest na de koffie uit een ander vaatje tappen. De fans van Wales bleven de sfeer uitstekend verzorgen, maar zagen dat hun team toch wat pluimen verloor. Slovakije kwam sterk opzetten op zoek naar de gelijkmaker.

Supersub(s)

Die kwam er ook rond het uur. Auteur Duda stond net een minuut op het veld wanneer hij de bal van in de zestien voorbij Ward in doel ramde. Met nog enkele kansen werd het heel heet voor de goal van Ward.

Toch kroop Wales nog uit het dal. Aaron Ramsey zag z'n rugnummer al eens naar boven komen bij een wissel, maar bleef uiteindelijk toch staan. Een goeie zet, want al struikelend kreeg hij de bal vlak voor tijd bij invaller Robson-Kanu.

Die name het onvrijwillige cadeau met plezier aan en zette het stadion in vuur en vlam. Slovakije zette een slotoffensief op én zag een kopbal van Nemec op de paal belanden. Wales hield stand en haalde de belangrijke zege binnen. De volgende ronde is, met die beste derdes, bijna binnen.

Opstellingen

Wales Wales

  Speler G Beoordeel
Ward Daniel 90' -
Chester James 90' -
Williams Ashley Errol 90' -
Davies Benjamin 90' -
Edwards David 69' -
Gunter Chris 90' -
Ramsey Aaron A 88' -
Taylor Neil 90' -
Allen Joe 90' -
Williams Jonathan 71' -
Bale Gareth 90' -
  Bank G Beoordeel
Ledley Joseph 21' -
Robson-Kanu Hal 19' -
Richards Ashley 2'  
Cotterill David -  
Williams George -  
Collins James -  
Vokes Samuel -  
Williams Owain Fon -  
Church Simon -  
King Andrew (Andy) -  

Slovakije Slovakije

  Speler G Beoordeel
Ďurica Ján 90' -
Kozácik Matús 90' -
Pekarik Peter 90' -
Skrtel Martin   90' -
Durica Jan 90' -
Svento Dusan 90' -
Kucka Juraj   90' -
Hrosovský Patrik   60' -
Mak Robert A   90' -
Hamsik Marek 90' -
Weiss Vladimir   83' -
Duris Michal 60' -
  Bank G Beoordeel
Nemec Adam 30' -
Duda Ondrej 30' -
Stoch Miroslav 7'  
Gyömbér Norbert -  
Mucha Jan -  
Novota Jan -  
Pecovsky Viktor -  
Sestak Stanislav -  
Gregus Jan -  
Salata Kornel -  
Skriniar Milan -  
Herbeleef Wales - Slovakije

Vooraf