Onwaarschijnlijk: Russisch lid organisatiecomité WK 2018 verdedigt hooligans: "Goed gedaan, jongens"

Caroline Tonnelier
| 16 reacties
Onwaarschijnlijk: Russisch lid organisatiecomité WK 2018 verdedigt hooligans: "Goed gedaan, jongens"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het geweld tussen de Engelse en Russische fans werd massaal veroordeeld. Of toch niet? Een Russisch parlementslid nam het op voor de hooligans. De Russen onder hen dan toch.

Igor Lebedev zit in het bestuur van de Russische voetbalbond en is lid van het organiserend comité van het WK 2018. Deze man, zoon van de stichter-voorzitter van het ultranationalistische LPDR, vindt het onbegrijpelijk dat het wangedrag van de fans als schandelijk wordt afgeschilderd door de media.

In een tweet maakte hij duidelijk dat hij er geen graten in zag dat voetbalfans met elkaar op de vuist gaan. "Integendeel, goed gedaan, jongens. Doe zo voort", zo liet hij weten op Twitter.

"Onze fans hebben de eer van het vaderland verdedigd"

Dat vraagt om een woordje uitleg en daar was Lebedev niet verlegen om tegenover een Russisch persbureau. Hij legt de schuld bij de Franse politie en niet bij de supporters. De Franse ordediensten zijn volgens hem onbekwaam om een evenement als het EK in goede banen te leiden.

"Er valt onze fans niets te verwijten. Ze hebben de eer van het vaderland verdedigd. Als ze naar huis komen, moeten we aan hun kant staan en hen vergeven. Onze supporters zijn zeker nog de slechtste niet." Lebedev legt de schuld dan ook bij de Englsen. "Als er geen provocatie van hen was geweest, zouden onze supporters zeker niet gevochten hebben op de tribunes."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties