Drie punten waarop de Belgen afgetroefd werden door de Italianen: de Squadra was klaar, de Duivels niet

Drie punten waarop de Belgen afgetroefd werden door de Italianen: de Squadra was klaar, de Duivels niet
Foto: © Photonews

In het Engels hebben ze een uitspraak: "Hard work beats talent when talent doesn't work hard". Die uitspraak werd gisteren bewezen door de Rode Duivels en door Italië. Hierbij drie punten waarop België geklopt werd.

Fysiek

Italië stond fysiek op punt. De Italianen liepen simpelweg voortdurend gedurende negentig minuten om de angels uit de passes van de Duivels te halen, om zich voor schoten te werpen, om de bal in de ruimte te vragen...

Als we het energieniveau zagen bij La Squadra dachten we dat ze na zeventig minuten met krampen zouden zitten, maar dat was niet het geval.

Tactisch

We kunnen nog lang praten over de tactiek van Wilmots, maar we willen het even hebben over die van Antonio Conte. Het 3-5-2-systeem is heel moeilijk te bespelen. De middenvelders spelen tussen de linies en de buitenspelers hielden het veld zo breed mogelijk om ruimte te creëren. Ondanks hun driemansverdediging werd er achteraan weinig weggegeven.

Een systeem dat heel wat voorbereiding vraagt, maar de Italiaanse verdediging kan de sleutel zijn voor een goed toernooi voor de Azzurri.

Mentaal

De Italianen speelden met een groot zelfvertrouwen. Wilmots zei vooraf dat de ploeg uit strijders bestond en hij kon het niet beter zeggen. Al had hij er ook wel iets op mogen vinden. De Belgen werden afgetroefd in de duels, maar ook op de tweede ballen. De schoten van de Duivels werden door twee of drie spelers afgeblokt. De toewijding was top.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties