Het rapport van de Duivels na de ruime zege tegen Ierland

Redactie vanuit Bordeaux
| 71 reacties
Het rapport van de Duivels na de ruime zege tegen Ierland
Foto: © photonews

De Rode Duivels kregen de bal er voor de koffie niet in, maar na de pauze ontplofte het stadion in Bordeaux maar liefst drie keer. Onze reporters ter plaatse geven de Duivels hun rapport.

Thibaut Courtois: 7

Onze nationale doelman had niet al te veel werk, maar zorgde ervoor dat het spel snel kon hervat worden. Counterde zo het feit dat de Ieren er werkelijk alles aan deden om het tempo uit de match te halen.

Thomas Meunier: 8

Wat een binnenkomer voor Thomas Meunier op dit EK. De rechtsback van Club Brugge stond meer dan zijn mannetje tussen de internationale sterren en zorgde met een assist én een voorassist mee voor de overwinning.

Toby Alderweireld: 6

De centrale verdediger was wat ongelukkig in de passing tijdens deze wedstrijd, zowel lang als kort. Liet enkele steekjes vallen, maar raapte ze zelf ook op.

Thomas Vermaelen: 8

Net als tegen de Italianen was Thomas Vermaelen onverzettelijk achterin en secuur in de opbouw. We zagen opnieuw de beste Thomas Vermaelen. Doodjammer dat hij bij Barcelona op de bank verkommert.

Jan Vertonghen: 7

Sterke Jan zag zijn aanvalslust niet beloond met een belangrijke voorzet of actie, maar hield het links achterin goed gesloten. Degelijke partij van de man van Tottenham.

Axel Witsel: 8

Witsel werd verkozen tot man van de match door de UEFA en toonde dat hij met iets meer vrijheid nog steeds uitstekend kan voetballen. Jammer dat hij in de eerste helft té vaak een traag -Russisch?- tempo hanteerde.

Mousa Dembélé: 7

Dmebélé leed enkele keren balverlies, maar maakte net zo goed heel wat meters met de bal aan de voet, richting de Ieren. Hij toonde af en toe zijn intrinsieke flair. Jammer van de enkelblessure.

Kevin De Bruyne: 8

We zagen een andere Kevin De Bruyne dan tegen Italië, oef. Deze versie van de draaischijf van Manchester City leed nog steeds iets teveel balverlies, maar zorgde met een geweldige opening voor de déclic. Zonder de buitenspelpositie van Carrasco was het al vroeger bingo.

Eden Hazard: 8

Dit is de Hazard die we willen zien. Lichtvoetige acties, vertragen of versnellen op het juiste moment en wát een actie bij de tweede goal van Lukaku. Als een hinde ontweek hij tackelende Ier én lijnrechter op weg naar een mooie assist.

Yannick Carrasco: 7

Zorgde van in het begin voor energie en acties van op de rechterflank. De communicatie voor de rust met Meunier kon beter, maar groeide tijdens de wedstrijd. Scoorde uit buitenspel en zag een Ier zijn enkel haast verbrijzelen, maar kon toch verder.

Romelu Lukaku: 9

Onze man van de match is terecht Romelu Lukaku. Werkte ontiegelijk hard voorin en liep perfect in de ruimte op twee fantastische counters. Twee goals en een pak vertrouwen kwam erbij. Op naar de topschutterstitel nu?

Radja Nainggolan: 6

Viel in de tweede helft in voor de geblesseerde Dembélé, maar kon zijn stempel nooit echt drukken. Enkele keren slordig. De Romein kan een pak beter.

Dries Mertens: 7

Bracht als invaller voor Carrasco precies wat je van hem verwacht. Energiek heen-en-weer gedribbel én enkele mooie acties zorgden ervoor dat hij mag terugkijken op een geslaagde invalbeurt.

Christian Benteke: -

Viel vooral in om Lukaku rust te gunnen. Deed het niet slecht, maar kwam niet lang genoeg in actie voor een beoordeling.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties