Toch wat schade na Ierland: sterke Rode Duivel twijfelachtig voor Zweden

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Bordeaux
| 4 reacties
Toch wat schade na Ierland: sterke Rode Duivel twijfelachtig voor Zweden
Foto: © photonews

De wedstrijd tegen de Ieren was er één waarin duidelijk was dat de Belgen de beteren waren. De Ieren gooiden op sommige momenten alles in de strijd om de Rode Duivels af te stoppen en dat leverde wat zorgen op.

Zo heeft Mousa Dembélé zijn voet omgeslagen. Bij de fase waarin het gebeurde, kwam er wel geen Ier aan te pas. Dokter Kris Van Crombrugge vreesde toch wat voor de match tegen Zweden. "Het is een vrij zware verstuiking en hij zal een paar dagen rust moeten nemen. Hoe lang weten we nu nog niet."

Tegenslag voor Marc Wilmots die zijn middenveld gevonden leek te hebben. "Hij hield de bal goed bij en penetreerde goed. De interactie met Witsel was eveneens op niveau. Ze wisselen goed af en dat is belangrijk in onze tactiek. Op training was hij ook al heel goed. Spijtig dat hij geblesseerd is", aldus Wilmots.

Carrasco en Hazard

En dan was er nog Yannick Carrasco, die een trap tegen de enkel kreeg. Maar dat bleek achteraf wel mee te vallen. Na de 2-0 werd hij uit voorzorg gewisseld.

Ook Eden Hazard kwam niet ongeschonden uit de wedstrijd. Bij een valpartij overstrekte hij zijn duim en die moest ingetaped worden. "Maar hij kan spelen. Het is geen doelman hé", aldus Van Crombrugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties