Sonck ziet één belangrijke reden waarom Witsel niet rendeert bij de Rode Duivels

Timothy Collard
Timothy Collard
| 28 reacties
Sonck ziet één belangrijke reden waarom Witsel niet rendeert bij de Rode Duivels
Foto: © Photonews

Er was na België-Italië nog maar eens veel te doen om de prestatie van Axel Witsel. Zijn percentage van geslaagde passes ligt heel hoog, maar... Witsel speelt zo weinig eens een bal vooruit. Wesley Sonck zocht naar redenen voor dat manco.

“Eens je in balbezit bent moet je meer vooruit denken. Waarom het niet lukt? Er kunnen twee oorzaken aan de basis van het probleem liggen. Of hij heeft de kwaliteiten niet, of hij mag het niet doen van de coach.", aldus Sonck in Panenka.

“En ik ben geneigd om voor die tweede reden te gaan. Volgens mij krijgt hij van Wilmots de opdracht mee om vooral in positie te blijven en de bal zo snel mogelijk in te leveren bij jongens zoals Hazard en De Bruyne.”

"Nummer 6 is moderne spelverdeler"

Wesley Sonck

Sonck verwacht hoe dan ook meer van Witsel. “In mijn ogen is een nummer 6 toch een beetje de moderne spelverdeler. Op die plaats moet dan ook iemand staan die het spel meer op gang kan – of mag – brengen.”

Statistieken onder de loep

Wij namen de statistieken van Witsel even onder de loep én vergeleken ze ook met die van enkele wereldtoppers die min of meer op dezelfde positie spelen. Opmerking: we hielden enkel rekening met wedstrijden op EURO 2016 en opteerden voor een gemiddelde per wedstrijd.

Uit die statistieken blijkt dat het passpercentage van Witsel hoger ligt dan dat van Luka Modric en Cesc Fabregas, twee spelers die weliswaar iets hoger spelen dan onze Rode Duivel. Wat opvalt is dat Modric wel vaker vooruit speelt dan Witsel.

Kanté en Kroos aan de top

Toni Kroos en N'Golo Kanté, de primussen van de klas, lijken wel onaantastbaar. Beide heren komen heel vaak aan de bal, maar slagen er nog steeds in om een hoog passpercentage af te leveren. Bekijk de statistieken hieronder:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties