Aad de Mos toont zich erg kritisch voor de Rode Duivels

Timothy Collard
Timothy Collard
| 28 reacties
Aad de Mos toont zich erg kritisch voor de Rode Duivels
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels haalden het woensdagavond met 0-1 van Zweden en trekken dus naar de achtste finales op EURO 2016. Toch was analist Aad de Mos lang niet onder de indruk van de prestatie van onze nationale ploeg.

“De Rode Duivels zijn goed weggekomen, want ze hebben echt met vuur gespeeld. Op het moment dat De Bruyne die kopbal van de lijn weghaalde, stond het 0-1 voor Ierland. De Belgen hadden dus ook zomaar naar huis kunnen gaan”, aldus de Mos in een gesprek met Voetbal International.

De voormalige trainer van KV Mechelen en Anderlecht ziet enkele problemen bij de Rode Duivels. “Er is geen plan waaraan ze vasthouden. In de ene helft speelden ze te ver vooruit, in de andere te veel achteruit. Er is niemand die de boel regelt en de jongens met een grote naam spelen allemaal voorin. De rest hinkt op twee gedachten.”

"Verdediging heeft moeite in de opbouw"

Aad de Mos

Volgens de Mos zag onze defensie er niet bepaald goed uit. “Ze hebben moeite in de opbouw. Vermaelen en Alderweireld vooral. Meunier is wél goed in de opbouw, maar de anderen trappen veel te vaak een lange bal.”

Al zag de Mos ook wel nog goede zaken. “Hazard en De Bruyne zijn altijd dreigend, altijd gevaarlijk. En dan is er nog Lukaku, hij is levensgevaarlijk in de omschakeling én met de rug naar doel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties