Reactie Courtois hield België recht: "Die save was bepalend"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Nice
| 16 reacties
Courtois hield België recht: "Die save was bepalend"
Foto: © Photonews

Thibaut Courtois hield woensdagavond de Rode Duivels meermaals recht met enkele uitstekende reddingen. Vooral de save op het schot van Marcus Berg mocht er zijn. De doelman reageerde achteraf uiteraard tevreden.

"Ik probeer uiteraard mijn werk te doen", klonk het eerst bescheiden bij de doelman van Chelsea en de Rode Duivels. Toch erkende hij ook het belang van zijn redding. "Die save was bepalend, had Zweden daar op voorsprong gekomen, kregen we het moeilijk."

"Of het een reflex was? Ik zorgde ervoor dat ik goed stond wanneer het schot eraan kwam. Uiteindelijk had ik een goeie redding in huis." Het was niet de enige kans voor de Zweden. Een goal van Ibrahimovic werd afgekeurd en De Bruyne moest een bal van de lijn halen.

De laatste weken werd meer over de defensie geschreven dan ooit

Courtois maakte zich toch wat zorgen. "Zolang het bij die 0-0 bleef, kon alles gebeuren. Ze waren sterk op stilliggende ballen en aangezien Ierland won, kunnen we van geluk spreken dat we op voorsprong kwamen. Na de goal van Radja wisten we dat het binnen was."

België hield nu twee keer na elkaar de nul, dat geeft vertrouwen. "Natuurlijk weet je dat het goed voor het vertrouwen is. De laatste weken werd er meer over de verdediging gesproken dan ooit het geval was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties