Reactie We mogen dromen, maar nog niet te veel... "De druk ligt nu bij ons" vs "Dat maakt me geen bal uit"

Johan Walckiers Sander De Graeve
Johan Walckiers en Sander De Graeve vanuit Nice
| 3 reacties
We mogen dromen, maar nog niet te veel... "De druk ligt nu bij ons" vs "Dat maakt me geen bal uit"
Foto: © photonews

Mogen we beginnen dromen? Ja, dat mag... Met alle respect, maar de Rode Duivels spelen nu tegen Hongarije in de 1/8ste finales. En dan volgen matchen tegen de mindere goden van dit EK. Italië, Frankrijk, Engeland, Spanje, Duitsland... We kunnen ze enkel in de finale zien.

Maar dat betekent wel dat de Rode Duivels de volgende wedstrijden allemaal als topfavoriet zullen afwerken. Te beginnen met Hongarije. En de Duivels delen niet (allemaal) ons enthousiasme.

"Dat maakt me geen bal uit", is Kevin De Bruyne duidelijk. "We moeten respect hebben voor wat zij gepresteerd hebben. Als je hier staat, heb je het verdiend. Makkelijke matchen hebben we sowieso niet en dat zullen we ook niet meer krijgen. Dat het geen grote naam is? Dan weet je wel wat er gaat gebeuren. Ze zullen een blok zetten. We zullen top moeten zijn om dat te doorbreken."

Ze zullen een blok zetten tegen ons

Kevin De Bruyne

Voorzichtigheid troef dus. Ook bij Jan Vertonghen. "Ploegen als Wales en Hongarije mogen we zeker niet onderschatten. We hebben kansen om ver te komen, maar we zullen alle wedstrijden op de toppen van onze tenen moeten spelen. Of ik spelers van Hongarije ken? Ik ken er wel een paar, maar niet zoveel."

Ik ken wel wat spelers van Hongarije, maar niet zoveel

Jan Vertonghen

Hongarije eerst en dan zijn de mogelijke volgende tegenstanders Wales of Noord-Ierland. Daarna volgen nog Zwitserland of Polen en Kroatië of Portugal. Allemaal haalbare kaarten op papier.

"Daarom is het niet altijd makkelijker", weet Toby Alderweireld. "De druk komt bij ons te liggen zoals bij de laatste twee wedstrijden. We hebben getoond dat we daar goed mee om kunnen gaan. Iedereen gaat wel schrijven dat we favoriet zijn, maar we zullen top moeten zijn om door te gaan."

We hebben wel getoond dat we met de druk kunnen omgaan - Toby Alderweireld

De enige die zijn woorden niet wikte en woog was Thibaut Courtois. "We hebben natuurlijk een open weg naar een eventuele finale, maar matchen zoals deze zijn heel moeilijk. We gaan het niet makkelijk hebben tegen Hongarije, daarna heb je misschien Wales en in de kwalificaties was het thuis 0-0 en ginds hebben we verloren", aldus de doelman.

We hebben natuurlijk een open weg naar een eventuele finale

Thibaut Courtois

"Ze gaan verdedigen tegen ons, dat is moeilijker. Je kan natuurlijk wel groeien in het tornooi op deze manier. Als we eerste waren, hadden we nu Spanje en daarna misschien Duitsland. Die vermijd je liever op dit moment, al heb je tegen grote ploegen wat meer ruimte."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties