Reactie Drie matchen ver en we hebben een verrassende Belgische uitblinker: "Ik speel elke dag tegen 'die drie' hé"

Drie matchen ver en we hebben een verrassende Belgische uitblinker: "Ik speel elke dag tegen 'die drie' hé"
Foto: © photonews

De man die ons het meest verrast bij de Rode Duivels? Het is meteen ook de meest constante en beste Belg van de poulefase: Thomas Vermaelen. Ondanks een seizoen waarin hij niet veel speelde bij Barcelona is de verdediger op de afspraak.

In totaal speelde Vermaelen 1.271 minuten dit seizoen voor Barcelona. Twintig wedstrijden, waarvan tien in de competitie. Voor de blessuregevoelige verdediger blijkbaar geen probleem, want hij is aan het uitgroeien tot één van de beste verdedigers van het EK.

Mijn niveau een verrassing? Ja en nee

"Ik speelde op training elke dag tegen die drie hé", lachte Vermaelen gisteren als we hem met zijn uitstekende vorm confronteerden. Met 'die drie' bedoelt hij natuurlijk Messi, Suarez en Neymar. "Daarvan steek je wel heel wat op. Of mijn niveau een verrassing is voor mij? Ja en nee, ik voelde me goed, maar je weet natuurlijk niet wat het gaat geven."

Samen met Alderweireld hield hij twee keer de nul op het bord. "De samenwerking gaat steeds beter. We zijn aan het groeien als duo. Er was voor het EK veel te doen om de blessure van Kompany, maar we bewijzen dat we het kunnen opvangen."

Zlatan is een slimme jongen, hij bracht ons in de problemen

Thomas Vermaelen

Gisteren hield hij Zlatan Ibrahimovic aan banden. Een wisselwerking met Alderweireld, want Zweden speelde constant met twee spitsen. "We speelden man op man achteraan, maar dat hebben we denk ik wel goed gedaan. Zlatan is een slimme speler die veel afhaakt, dat bracht ons aanvankelijk wat in moeilijkheden, maar de middenvelders hebben het daarna mee opgevangen."

En nu het vervolg? Want de weg ligt open. "Match per match, we gaan ons niet laten opjagen. We weten dat de weg nog lang is en dat elke ploeg tegen ons met het mes tussen de tanden gaat spelen", besloot Vermaelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties