De beste 11 van de groepsfase? Dit zeggen de cijfers (met één Rode Duivel)

De beste 11 van de groepsfase? Dit zeggen de cijfers (met één Rode Duivel)
Foto: © photonews

De groepsfase van het EK zit erop. Sommige toppers lieten het afweten, anderen schitterden wel en zoals altijd op een EK stonden ook nieuwe sterren op. Maar wat zeggen de cijfers: wie presteerde tot nog toe het best?

Bij de beste elf van de groepsfase op basis van de cijfers van Whoscored.com is er plaats voor liefst vier spelers van Wales. Er is ook één Rode Duivel bij.

De beste doelman van de groepsfase is volgens de statistieken de Noord-Ier McGovern. Vooral in het duel tegen Duitsland was hij de absolute uitblinker.

De verdediging bestaat voor de helft uit mannen van Wales, met James Chester en Ben Davies. De Kroaat Srna en de Zwitser Schär vervolledigen de defensie.

Kevin De Bruyne enige Rode Duivel

De meest verrassende naam in het elftal is misschien wel die van de Albanees Ledian Memushaj. Vooral tegen Roemenië speelde hij een fenomenale wedstrijd, inclusief een assist. Toni Kroos is een naam die je wel kon verwachten, net als de enige Rode Duivel in dit elftal: Kevin De Bruyne.

Een van de supersterren die zich op dit EK al erg beslissend toonde, is Gareth Bale. Ook ploegmakker Aaron Ramsey liet al erg mooie dingen zien. En natuurlijk kan ook Dimitry Payet, dé ster van gastland Frankrijk tot nog toe, niet ontbreken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties