Cijfers bewijzen: Batshuayi veruit de meest efficiënte Duivelse spits

Cijfers bewijzen: Batshuayi veruit de meest efficiënte Duivelse spits
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zou Michy Batshuayi Tom Caluwé kennen? Het is een goede vraag. Caluwé is opnieuw/nog steeds de meest efficiënte Rode Duivel aller tijden. Maar de statistieken van Batshuayi zijn wel érg indrukwekkend.

Tom Caluwé scoorde ooit 1 keer voor de Rode Duivels in een duel met Saoedi-Arabië. Met 1 goal in 45 minuten is hij zo al lange tijd de efficiëntste Rode Duivel, al stootte Batshuayi hem na de match tegen Cyprus even van de troon.

Maar de cijfers van Batshuayi zijn ondertussen wel erg indrukwekkend. In zes caps kwam hij ondertussen aan 167 speelminuten. Daarin scoorde hij drie keer, of een doelpunt om de 55,7 minuten. Hij heeft dus geen uur nodig bij de Duivels om te scoren, indrukwekkend.

55,7 minuten per doelpunt!

Bovendien scoorde hij - net als tegen Cyprus - meteen binnen de drie minuten na zijn invalbeurt. Met zijn drie doelpunten in 167 minuten is hij (uiteraaard) veruit de meest doeltreffende van de spitsen in de huidige selectie Rode Duivels.

SpelerDoelpuntenSpeelminutenMinuten nodig per goal
Batshuayi316755,7
Lukaku17*2677157,5
Benteke71637233,9
Origi3894298

* De KBVB telt de drie doelpunten van Lukaku tegen Luxemburg nog steeds mee in haar statistieken. De FIFA besloot die match niet te laten meetellen door de zeven wissels uit die match aan de kant van de Belgen. Tel je die goals niet mee, dan komt Big Rom op 14 goals in 2615 minuten, of een goal per 186,8 speelminuten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties