UEFA denkt de oplossing tegen hooligangeweld gevonden te hebben

UEFA denkt de oplossing tegen hooligangeweld gevonden te hebben
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De problemen met hooligans op het EK heeft de UEFA gedwongen om maatregelen te nemen. De Europese voetbalbond ging samenzitten met de Europese Raad en kwam met een aantal maatregelen op de proppen.

Vanaf nu is er een 'zero tolerance' van kracht bij alle wedstrijden. De voetbalbond gaat ook nauwer samenwerken met de politiemachten. Dit is het gevolg van de onlusten die vooraf gingen op de match tussen Engeland en Rusland, waarbij beide hooligangroepen Marseille tot oorlogsgebied verklaarden.

Maar Michael Van Praag, lid van de UEFA, stelt dat het niet voorkomen had kunnen worden. "Het is altijd makkelijk om achteraf te zeggen wat men had moeten doen. Ik heb heel veel respect voor de stad Marseille die deze match wou oraniseren, wetende dat er risico's waren."

"De autoriteiten en de UEFA waren erop voorbereid om deze match in de juiste omstandigheden te laten doorgaan. Niemand verwachtte dit en de lokale politie deed alles wat ze konden. Maar je kan niet verwachten dat een toernooi zijn speeltijden gaat veranderen. Er waren geen signalen dat de match op deze manier verstoord zou worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties