Succesvolle bondscoach van Wales vindt het stilaan welletjes en prikt datum op afscheid

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Succesvolle bondscoach van Wales vindt het stilaan welletjes en prikt datum op afscheid
Foto: © photonews

De spelers van Wales zijn sinds vrijdag terug thuis na hun knappe EK. De ploeg van Chris Coleman schopte het tot de halve finales, maar daar bleek Portugal een maatje te groot. De bondscoach zelf heeft bevestigd dat hij nog maximum twee jaar blijft.

"Dit wordt mijn laatste campagne als bondscoach van Wales, of we ons nu kwalificeren of niet", zegt Chris Coleman. "Dan heb ik deze job zes jaar beoefend, een hele lange tijd. Dit zal mijn laatste klus worden, dus ik zal het beste van mezelf geven."

Coleman ligt nog twee jaar onder contract bij Wales, daarna zal hij een andere uitdaging zoeken. Met Wales boekte hij dus een geweldig succes op het EK. Het was namelijk van 1958 (WK in Zweden) geleden dat Wales nog eens op een groot toernooi aanwezig was.

Trots

"We weten dat we onze natie heel trots hebben gemaakt", beseft Coleman bij SkySports. "Maar we zijn nog volop bezig met iets, we zijn nog niet aan het einde van het verhaal. Met dezelfde honger en een beetje geluk, zijn we opnieuw tot mooie dingen in staat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties